Statsborgerskabsdag 2019: ”Velkommen til Christiansborg, velkommen til Folketinget og velkommen til vores folkestyre”

09.09.2019

Stemningen var god og humøret højt, da ca. 1.200 mennesker samledes i det store festtelt foran Christiansborg Slot til statsborgerskabsdagen den 8. september 2019.

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), indledte festlighederne med en tale, hvori han lykønskede de nye medborgere med deres statsborgerskab og fremhævede styrkerne ved det danske demokrati. Han sagde blandt andet: ”Med jeres statsborgerskab har I fået rettigheder og privilegier i det danske samfund. Hvis I er over 18 år, kan I stemme til Folketinget. På den måde er I med til at udvikle samfundet i den retning, som I hver især synes er den rigtige. Det er nok den største gave, man får, når man bliver dansk statsborger. Det er en rettighed, som vi danskere måske tager for givet, men som mange mennesker rundt omkring i verden misunder os.”

Efter talen var der musikalsk indslag med nordiske toner ved operasangerne Susanne Elmark og Gert Henning-Jensen samt pianist Carol Conrad, danseindslag i form af en nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr ved Pivot, og en medley fra Grand Prix Galla Showet ”Disco Tango” med blandt andet Anette Heick. 

Til sidst var der fællessang inden Henrik Dam Kristensen inviterede gæsterne indenfor på Christiansborg, hvor de fik lov til at opleve Folketinget indefra.

”Jeg håber, I vil komme med indenfor. Så kan I tale med nogle af de politikere, som har givet jer dansk indfødsret. Den korte afstand mellem politikere og vælgere er et karakteristisk træk ved det danske demokrati, som gør det ekstra værdifuldt,” sagde Henrik Dam Kristensen.

 

Fotograf: Christoffer Regild

Større
Større
Større
Større
Større
Større
Større
Større