Transport-, Bygnings- og Boligudvalget på besigtigelsestur i København og Nordjylland

20.09.2018

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget er sammen med Statsrevisorerne på besigtigelsestur i København og Nordjylland den 20.-21. september med hovedfokus på Signalprogrammet, der vedrører udskiftning af signaler på jernbanen.

Formålet er at indsamle mere viden og få større indsigt i de tekniske aspekter af og status på Signalprogrammet. Turen gennemføres på invitation fra transport-, bygnings- og boligministeren.

På programmet den 20. september er både et besøg i testlaboratoriet i Valby for at få mere viden om test af Signalprogrammet. Endvidere skal udvalget på rundvisning i Trafiktårn Øst, som også ligger i København, for at se på trafikstyring af fjernbanen og S-banen.

I Nordjylland skal udvalget hos Nordjyske Jernbaner i Hjørring besøge værkstedet, hvor ombordudstyret installeres i togene. Om aftenen vil der være testkørsel fra Sindal til Frederikshavn med et tog udstyret med de nye systemer.

Den 21. september er der oplæg om Signalprogrammet af udenlandske eksperter i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

 

Fra udvalget deltager:

Lennart Damsbo-Andersen (S), formand

Rasmus Prehn (S)

Kim Christiansen (DF)

Jan Erik Messmann (DF)

 

Program og deltagerliste kan ses her.