Høring om retsforfølgelse af syrienskrigere
Udvalg: Retsudvalget
Mødedato: 05-12-2019
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 12.30
Lokale: Lokale 1-133, Christiansborg
Folketingets Retsudvalg afholder en åben høring om retsforfølgelse af syrienskrigere. Høringen finder sted torsdag den 5. december 2019 kl. 10.15-12.30 i værelse 1-133, Christiansborg.
Folketingets Retsudvalg ønsker med høringen at blive klogere på, hvordan den danske stat kan og skal håndtere retsforfølgelse af syrienskrigere med dansk statsborgerskab.
Formålet med høringen er først og fremmest at få belyst muligheder og udfordringer ved retsforfølgelse af syrienskrigere fra et juridisk perspektiv. Derudover ønsker udvalget at blive klogere på, hvor og hvordan en eventuel domfældelse og afsoning kan finde sted. Afslutningsvis ønsker udvalget at få belyst muligheder og udfordringer i forhold til syrienskrigernes danske statsborgerskab, herunder hvilke erfaringer der er fra udlandet.
På høringen vil der bl.a. være oplæg fra:
  • Mikkel Storm Jensen, major, Forsvarsakademiet
  • Frederik Harhoff, dr.jur., Syddansk Universitet
  • Henning Fuglsang Sørensen, ekstern lektor, Syddansk Universitet
  • Christian Brown Prener, Ph.D-stipendiat, Aarhus Universitet
Se program her
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
Tilmeld dig her.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.
Tv-optagelsen fra høringen kan ses her
Præsentationer fra oplægsholdere kan findes her
Endelig kan dokument fra Syrian Democratic Council (SDC), om retsforfølgelse af tilbageholdte ISIS-krigere, som blev udleveret ved høringens start, findes her


Kontakt
Udvalgssekretær
Ketty Gammelgaard
3337 5562
Send e-mail
Udvalgssekretær
Laura Purup
3337 5547
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sofie Lundgaard Holck
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Christina Marie Amann
3337
Send e-mail