Åbent samråd om udledning af urenset spildevand
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 25-06-2020
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.45
Lokale: Landstingssalen og via Teams
Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om udledning af urenset spildevand i Øresund. Samrådet finder sted torsdag den 25. juni 2020 kl. 13.00-14.45 i Landstingssalen på Christiansborg.

Med henvisning til sagen fra Københavns og Gentofte kommuner, hvor forsyningsselskaberne HOFOR og Novafos planlægger at udlede store mængder spildevand direkte i Øresund har udvalget bedt ministeren redegøre for, hvad regeringen agter at gøre for at stoppe praksis. Udvalget har desuden bedt ministeren redegøre for beslutningen om at lede urenset spildevand ud i Øresund og har bedt ministeren oplyse, om ministeren er enig i beslutningen, samt om Folketinget kan standse eller eventuelt udskyde beslutningen.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra henholdsvis Jacob Jensen (V) og Erling Bonnesen (V) samt fra Martin Lidegaard (RV), Morten Messerschmidt (DF) og René Christensen (DF).

Pga. risikoen for coronasmitte er det desværre ikke muligt at overvære det åbne samråd som tilhører under selve mødet. Du har dog mulighed for at følge samrådet direkte og forskudt via tv-transmissionen på Folketingets hjemmeside: https://www.ft.dk/da/aktuelt/tv-fra-folketinget

Kontakt
Udvalgssekretær
Camilla Brask Lentz
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Anna Steen Tvergaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Tommy Jørgensen
3337 5534
Send e-mail