Åben høring om skovens klimaeffekter og klimabidrag
Udvalg: Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget
Mødedato: 22-09-2022
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg holder en åben høring om skovens klimaeffekter og klimabidrag torsdag den 22. september 2022 kl. 14.00-16.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Hvad kan de danske skove bidrage med for at nå vores klimamålsætninger og under hvilke hensyn skal vi planlægge rammerne for vores danske skove?

Skovene i Danmark udgør vigtige naturområder og er årligt destination for rekreative formål, men skovene har også stor betydning for biodiversiteten og bidrager til, at vi kan nå vores klimamålsætninger.

Skovene optager CO2 fra atmosfæren og bidrager hermed til at holde de menneskeskabte udledninger nede. Skovene er også et klimaredskab i den grønne omstilling af andre sektorer. Skovene leverer bæredygtige materialer til byggesektoren og til træ- og møbelindustrien i Danmark. Her kan træ fortrænge CO2-belastende materialer, som eksempelvis plastik, beton og stål. Restprodukterne vil som oftest blive til flis, som i energisektoren kan fortrænge fossile brændsler på kraftvarmeværkerne.

Udnyttelsen af skovens ressourcer skal gå hånd i hånd med vores naturværdi, biodiversiteten og skovens velbefindende. Kom og hør forskere fra Københavns Universitet, Klimarådet, repræsentanter fra Dansk Skovforening, HedeDanmark og Danmarks Naturfredningsforening dele af deres viden og give deres input til, hvordan skoven ville kunne levere på de mange dagsordener.

Program:
Programmet kan ses her.

Tilmelding:
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet. Frist for tilmelding er tirsdag den 20. september 2022 via dette link.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid ved ankomst og registrering i Besøgsindgangen (til højre for Hovedindgangen) på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter.

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan genses efterfølgende. Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Mathias Mæhle
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Mille Sofie Brandrup
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Charlotte Roel Andersen
3337 5535
Send e-mail
Senest opdateret: [20.06.2023]