Åben høring om medicinsk cannabis
Udvalg: Sundheds- og Ældreudvalget
Mødedato: 04-09-2018
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 17.00
Lokale: 1-133
Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har taget initiativ til en høring om medicinsk cannabis. Høringen bliver afholdt tirsdag den 4. september kl. 14.00-17.00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Den 1. januar 2018 trådte en fireårig forsøgsordning med medicinsk cannabis i kraft. Ordningen giver læger mulighed for at udskrive en ny type cannabisprodukter, som ikke tidligere har været lovlige i Danmark.
I tilknytningen til implementeringen af forsøgsordningen med medicinsk cannabis ønsker Sundheds- og Ældreudvalget med høringen at få en større faglig viden om erfaringer med brugen af cannabis som medicin. Formålet med høringen er således at inddrage udenlandske og danske erfaringer med at anvende medicinsk cannabis til behandling af forskellige sygdomme. Udvalget har derfor inviteret sundhedsministeren og fagfolk fra Holland, Israel og Danmark.
Foruden oplægsholderne er Danske Patienter og Lægeforeningen inviteret til at indgå i et panel, der også består af medlemmer fra Sundheds- og Ældreudvalget. Panelet vil stille opfølgende spørgsmål til oplægsholderne om anvendelsen, erfaringerne og virkningen af medicinsk cannabis.
Høringen afsluttes med en "rundbordsdrøftelse" af de inputs, panelet har fået, og hvilken betydning det har for det videre arbejde med anvendelsen af medicinsk cannabis i Danmark. Høringen er således ikke en politiske drøftelse af selve forsøgsordningen, men skal ses som en mulighed for at udveksle erfaringer og viden på området.

Se programmet her

Tilmelding
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
Tilmeld dig her.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Jørgen Nielsen
3337 5528
Send e-mail
Udvalgssekretær
Camilla Vejlø Hartling
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Hanne Schmidt
3337 5538
Send e-mail
Sideansvarlig: Laura Purup