Høring om bioøkonomi
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 06-02-2020
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: Landstingssalen, Christiansborg
Miljø- og Fødevareudvalget holder en åben høring om bioøkonomi torsdag den 6. februar 2020 kl. 13.00-14.30 i Landstingssalen på Christiansborg

Bioøkonomi handler om at producere mere med mindre og intelligent bidrage til omstillingen til et fossilfrit samfund.

Høringen kommer som en opfølgning på Miljø- og Fødevareudvalgets høring i maj 2017, hvor bioøkonomi bl.a. blev diskuteret ud fra et investeringsperspektiv, samt hvilke barrierer der er for udviklingen af bioøkonomi. Flere af oplægsholderne pegede på behovet for en samlet national strategi på området.

Formålet med denne høring er således at sætte fokus på den danske indsats for bioøkonomi. Høringen skal bl.a. give udvalget viden om bioøkonomiske virksomheder og beskæftigelsespotentiale, hvordan bioøkonomi kan bidrage til grøn omstilling, og hvad de næste skridt kan være, som kan bidrage til, at vi producerer mere bæredygtigt - og producerer i Danmark.

Til høringen vil der være oplæg fra:

- Niels Peter Nørring, klimadirektør, Landbrug & Fødevarer

- Maria Reumert Gjerding, præsident, Danmarks Naturfredningsforening
- Mette Boye, chefkonsulent, Dansk Miljøteknologi/Partnerskab for Bæredygtig Bioraffinering
- Claus Crone Fuglsang, senior vice president, Novozymes

Det endelige program for høringen kan læses her.

Et kort notat om forslaget kan læses her.

Tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmeldingen skal ske inden tirsdag den 4. februar kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding kan ske her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".


Kontakt
Udvalgssekretær
Camilla Brask Lentz
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Anna Steen Tvergaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Tommy Jørgensen
3337 5534
Send e-mail
Sideansvarlig: Camilla Brask Lentz