Åben høring med medierne: Hvorfor fylder EU-historier ikke mere?
Udvalg: Europaudvalget
Mødedato: 28-02-2019
Starttidspunkt: 15.00
Sluttidspunkt: 17.00
Lokale: Landstingssalen, Christiansborg
Europaudvalget inviterer til åben høring om dækningen af EU-historier i danske medier. Høringen finder sted torsdag den 28. februar 2019 kl. 15.00-17.00 i Landstingssalen på Christiansborg.
Høringen udspringer bl.a. af erfaringerne fra en række borgermøder om aktuelle EU-emner, som udvalget gennemførte i efteråret 2018. Her gav borgerne udtryk for et ønske om mere viden om de store og vigtige politiske sager, som ligger på bordet i EU.
På den baggrund ønsker udvalget at sætte fokus på, hvordan de beslutninger, der dagligt træffes på europæisk plan med stor betydning for danske borgeres hverdag, dækkes i det daglige nyhedsbillede herhjemme. Hvordan og hvor meget EU-stoffet dækkes er relevant, uanset om man generelt stiller sig positiv eller negativ til EU.
Udvalget ser frem til en konstruktiv dialog med de danske medier. Den første halvdel af høringen er afsat til, at politikerne stiller spørgsmål til medierne om deres redaktionelle prioriteringer. I anden halvdel får medierne mulighed for spørge politikerne om deres prioriteringer af EU-sagerne i forhold til den hjemlige politiske dagsorden.
Høringen vil forhåbentligt kunne give inspiration til både medier og politikere til, hvordan man i fællesskab kan løfte opgaven bedre end i dag.
Ved høringen deltager følgende i panelet:
  • Lisbeth Knudsen, chefredaktør, Mandag Morgen
  • Christian Jensen, chefredaktør, Politiken
  • Jacob Nybroe, chefredaktør, Jyllands-Posten
  • Thomas Falbe, nyhedschef, DR
  • Jakob Nielsen, chefredaktør, Altinget
  • Brigitte Alfter, journalist og direktør, Arena for Journalism in Europe
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen) og sker efter først til mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".


Kontakt
Udvalgssekretær
Jakob Willum Slot
3337 5553
Send e-mail
Udvalgssekretær
Lotte Rickers Olesen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Maria Louise Bjørn Bøtker
3337 3639
Send e-mail
Udvalgsassistent
Mette Nielsen
3337 3615
Send e-mail
Udvalgsassistent
Dennis Barndorph Sichlau
3337 3645
Send e-mail
Udvalgsassistent
Niels Yde
3337 3613
Send e-mail