Høring om ansvarligt forbrug
Udvalg: Erhvervsudvalget
Mødedato: 14-01-2020
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 11.00
Lokale: Landstingssalen, Christiansborg
Folketingets Erhvervsudvalg, 2030-Netværket, Forbrugerrådet TÆNK og Dansk Initiativ for Etisk Handel afholder i fællesskab en åben høring om ansvarligt forbrug i Danmark. Høringen finder sted tirsdag den 14. januar 2020 kl. 9.00-11.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

På høringen vil centrale parter belyse danske forbrugsvaner, og hvilke udfordringer og negative konsekvenser i både Danmark og i udlandet, som forbruget skaber, herunder på miljø- og klimaområdet. Derudover vil der komme bud på, hvad virksomheder og kommuner kan gøre for at bidrage til et ændret forbrug, og forslag til konkrete løsninger, som danske politikere kan inddrage i arbejdet for et ansvarligt og bæredygtigt forbrug i Danmark

Høringen indledes af formanden for 2030-Netværket, Kristian Jensen (V), inden repræsentanter fra Forbrugerrådet TÆNK, WWF, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Sorø Kommune holder deres indlæg om udfordringer, konsekvenser og løsninger. Indlæggene følges op af debat mellem oplægsholdere og politikere på tværs af partier. Formanden for Folketingets Erhvervsudvalg Lars Christian Lilleholt (V) runder høringen af.

Programmet kan læses her.

Link til præsentationer fra høringen.
Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding kan ske her senest den 13. januar 2020, kl. 12.00.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".



Kontakt
Udvalgssekretær
Tina Grønlund
3337 5552
Send e-mail
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail