Åbent samråd om ministrenes holdning til børn og unges mistrivsel
Udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget
Mødedato: 27-02-2020
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 10.15
Lokale: 1-133
Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg har indkaldt børne- og undervisningsministeren og sundheds- og ældreministeren i åbent samråd om, at op mod hvert femte barn og ung mistrives og har tegn på psykisk sygdom i deres opvækst. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 27. februar 2020 kl. 10.15 i lokale 1-133.

Udvalget har bedt ministrene redegøre for, hvad ministrenes holdning er til, at op mod hvert femte barn og unge ifølge et dansk studie mistrives og har tegn på psykisk sygdom i deres opvækst, og hvad vil ministrene og regeringen konkret tage af initiativer for at hjælpe børn i mistrivsel?
Der henvises til studiet "Evaluation of a screening algorithm using the Strengths and Difficulties Questionnaire to identify children with mental health problems: A five-year register-based follow-up on school performance and healthcare use" publiceret den 23. oktober 2019 i bl.a. det videnskabelige tidsskrift PLOS ONE.
Vil ministrene endvidere redegøre for Børne- og Undervisningsministeriets seneste trivselsmålinger i folkeskolen, der ligeledes viser, at trivslen i folkeskolen ikke er steget folkeskolereformen til trods og samtidig oplyse, hvad ministrene vil gøre ved det?

Samrådsspørgsmål I er stillet efter ønske fra Marlene Ambo-Rasmussen (V) og Jane Heitmann (V).

Samrådet er en forsættelse af samrådet den 22. januar 2020.

Kontakt
Udvalgssekretær
Mischa Vedis Juul Andersen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Karina Sand Thomsen
3337
Send e-mail