Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg afholder torsdag den 23. januar 2020 kl. 10.30-13.30 en åben høring i Landstingssalen på Christiansborg om udfordringerne med implementeringen af lovkravet om gennemsnitligt 45 minutters motion i løbet af skoledagen.
Udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget
Mødedato: 23-01-2020
Starttidspunkt: 10.30
Sluttidspunkt: 13.30
Lokale: Landstingssalen
Lovkravet om gennemsnitligt 45 minutters motion i løbet af skoledagen blev indført i folkeskoleloven efter folkeskolereformen i 2013. Flere undersøgelser har imidlertid vist, at der er udfordringer forbundet med at implementere lovkravet i alle folkeskoler. På den baggrund ønsker Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg med høringen dels at afdække baggrunden for udfordringerne og dels at få input til, hvordan det sikres, at lovkravet hurtigst muligt bliver implementeret på alle skoler til gavn for børn og unges sundhed og trivsel.

Anders Kronborg, formand for Børne- og Undervisningsudvalget, udtaler:

"Bevægelse er utroligt vigtigt særligt for børn og unges trivsel, indlæring og udvikling. Derfor synes jeg, at folkeskolereformens fokus på, at alle børn i gennemsnit skal bevæge sig minimum 45 minutter i løbet af en skoledag er vigtig. Mange folkeskoler gør allerede et rigtig godt arbejde med at inkorporere motion aktivt i skoledagen og også som en del af undervisningen i andre fag end idræt. Desværre viser flere undersøgelser også, at ikke alle folkeskoler lever op til lovkravet. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu får sat fokus på udfordringen, og jeg håber, at der under høringen kommer mange gode og kreative input til, hvordan vi kan få alle folkeskoler med på dette punkt."

Stén Knuth, næstformand for Børne- og Undervisningsudvalget, udtaler:

"Det er min ambition, at alle børn skal bevæge sig i folkeskolen. En del folkeskoler mangler et stykke vej endnu for at leve op til lovkravet om gennemsnitligt 45 minutters bevægelse i løbet af skoledagen, og derfor glæder det mig, at vi ved fælles hjælp har fået sat emnet på dagsorden igen. Jeg glæder mig til den 23. januar 2020 at høre forskellige interessenters bud på, hvordan vi får de sidste folkeskoler med."

Se program her

Tilmelding til høringen kan ske via dette link: https://www.conferencemanager.dk/hoeringommangelendemotion/tilmelding.html.


Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig - også for pressen. Der er et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest dagen inden høringen kl. 11.00.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen begynder.

Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive livestreamet her på hjemmesiden, hvor den også kan findes efterfølgende. Desuden vises høringen på Folketingets tv-kanal.


Kontakt
Udvalgssekretær
Mischa Vedis Juul Andersen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Karina Sand Thomsen
3337
Send e-mail