Åbent samråd om kontanthjælpsloftet, uddannelseshjælp og flyttemønsteranalysen
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 11-09-2018
Starttidspunkt: 13.15
Sluttidspunkt: 15.00
Lokale: 2-080
Beskæftigelsesministeren er indkaldt til åbent samråd om kontanthjælpsloftet, uddannelseshjælp og flyttemønsteranalysen. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 11. september 2018 kl. 13.15 i vær. 2-080 på Christiansborg. Samrådet er slået sammen med samrådet om kontanthjælpsloftets og 225-timer reglens effekt i forhold til udsættelser (samrådsspørgsmål BH).

Beskæftigelsesudvalget har bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen redegøre for, om ministeren mener, at han har givet et retvisende billede til offentligheden af kontanthjælpsloftets og 225-timers reglens effekt på beskæftigelsen af kontanthjælpsmodtagere. Spørgsmålet er stillet på baggrund af kritik af effekten i adskillige medier.
Ydermere bedes ministeren forklare, hvorfor ministeren bruger beskæftigelsesministeriets effektanalyse af Jobreform fase 1 som argument for, at kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen er en primær årsag til, at flere kontanthjælpsmodtagere er kommet i job eller uddannelse.
Udvalget beder desuden ministeren forklare, hvorfor ministeren hævder, at kontanthjælpsmodtagere ikke bliver tvunget til at flytte på grund af kontanthjælpsloftet, når STARs analyse i 2017 viser en stigning i antal flytninger blandt kontanthjælpsmodtagere, som er ramt af loftet.

Samrådsspørgsmål AW, AX og BQ er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail