Åbent samråd om offentlige ydelser til fremmedkrigere der er udrejst af Danmark
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 30-08-2018
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: S-092
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) er indkaldt til åbent samråd om at fremmedkrigere der er udrejst af Danmark stadig modtager offentlig forsørgelse. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 30. august 2018 kl. 13.30 i vær. S-092 på Christiansborg.

Beskæftigelsesudvalget har bedt beskæftigelsesministeren redegøre for, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at der nu sættes en stopper for, at syrienskrigere (fremmedkrigere) rejser ud af Danmark og samtidig modtager offentlig forsørgelse, som ministeren bebudede den 22. december 2016 på bl.a. Ritzau.

Beskæftigelsesudvalget har også bedt justitsministeren redegøre for omfanget af indberetninger, som PET har foretaget til de udbetalende myndigheder i sager, hvor fremmedkrigere under udrejse har modtaget ydelser omfattet af lovændringen (L 192 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love. (Blokering af hjemmesider og stop af offentlige ydelser til fremmedkrigere)), der trådte i kraft den 1. juni 2017 samt redegøre for, om myndighedssamarbejdet efter ministerens vurdering er effektivt og velfungerende?



Samrådsspørgsmålene BF og BG er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S) og Morten Bødskov (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail