Beretning nr. 16/2005 om Danmarks mulitlaterale bistand og 2015-målene

Status: Afsluttet

Om Statsrevisorenes beretning

Beretningen behandler Udenrigsministeriets tilrettelæggelse af Danmarks multilaterale bistand set i sammenhæng med 2015-målene. 2015-målene er en række mål om bekæmpelse af fattigdom, som verdens lande er enedes om at ville opnå inden 2015.

Undersøgelsen omfatter ministeriets centrale og decentrale administration af udviklingsbistanden, herunder administrationen ved de danske multilaterale repræsentationer, som varetager samarbejdet med de multilaterale organisationers hovedsæder. Beretningen gennemgår Udenrigsministeriets tilrettelæggelse af bistanden, og Rigsrevisionen har særligt vurderet, om Udenrigsministeriet følger op på, om organisationerne bidrager til gennemførelsen af danske målsætninger for udviklingsbistanden, herunder særligt 2015-målene, og forvalter bistanden effektivt, bl.a. i relation til korruptionsbekæmpelse og anvendelse af budgetstøtte.

Som genstand for undersøgelsen har Rigsrevisionen udvalgt FN-organisationerne UNDP (FN's udviklingsfond) og UNICEFF (FN's børnefond) og desuden særorganisationerne WHO (Verdenssundhedsorganisationen), UNAIDS (FN's aidsbekæmpelsesprogram) og Verdensbanken med tilknytning til FN-systemet.

Statsrevisorerne afgav beretningen og deres bemærkning til Folketinget 16. august 2006.

Beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene

SR1605 (pdf-version)
Html-version