Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
J.nr. 2025 - 1679
Den 14. april 2025
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 609 (Alm. del), som Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
har stillet til ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri den 21. marts 2025. Spørgsmålet er stillet efter
ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Zenia Stampe (RV).
Spørgsmål nr. 609 (Alm. del) fra Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
”Vil
ministeren oplyse, hvor meget kød danskerne spiser, og hvor mange produktionsdyr (grise, malke-
og slagtekvæg, æglæggere og slagtekyllinger), der skal der til for at forsyne danskernes nuværende for-
brug?”
Svar
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri er ikke i besiddelse af en samlet opgørelse over, hvor
mange produktionsdyr der skal til for at forsyne danskernes nuværende forbrug. Et sådant estimat af-
hænger af flere faktorer, herunder dyreart, produktionsmetoder og forbrugsmønstre.
En analyse fra Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
1
, udgivet i 2023, viser, at
danskernes årlige kødforbrug er ca. 62 kg pr. indbygger.
Jacob Jensen
/
Mark Olsen
1
Fagt, S., Langwagen, M., & Biltoft-Jensen, A. P. (2023, Jan).
Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt
med at købe mere grønt og mindre kød og mælk.
DTU Fødevareinstituttet. E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
•
Holbergsgade 6
•
1057 København K
Tlf. 38 10 60 00
• CVR
41956011
• EAN
5798000880016
•
•
www.fvm.dk