B 125 Forslag til folketingsbeslutning om overvåget kontaktbevarende samvær og en fasttrackordning til hurtig afgørelse af højkonfliktsager.

Udvalg: Social- og Ældreudvalget
Samling: 2021-22
Status: 2. beh./Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 25-02-2022
1. behandlet/henvist til udvalg 29-04-2022
Betænkning afgivet 02-06-2022
2. behandlet/forkastet 08-06-2022
Ministerområde:
Social- og Ældreministeriet
Resumé:
Med forslaget pålægges regeringen inden udgangen af indeværende folketingssamling at fremsætte et lovforslag og foretage de nødvendige administrative ændringer, som sikrer, at der indføres en ordning om kontaktbevarende overvåget samvær ved fremsættelse af udokumenterede påstande i samværssager. Ydermere ønsker forslagsstillerne, at ordningen kombineres med en fasttrackordning med det formål at sikre, at der træffes hurtig afgørelse i højkonfliktsager (§ 7-sager) i Familieretshuset.

Som alternativ ser forslagsstillerne også en mulighed i at igangsætte en uvildig undersøgelse af, hvordan problemet med usande påstande blandt samværsforældre kan løses.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 32 (V, DF, NB, LA, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG), Naser Khader (UFG) og Orla Østerby (UFG)), imod stemte 54 (S, SF, RV, EL og FG), hverken for eller imod stemte 9 (KF, Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG)).