Ugeplan for Folketinget 30. november - 6. december 2020 (Uge 49)

Endelig ugeplan
27. november 2020 Lovsekretariatet
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 17 om den fortsat stigende pensionsalder.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi og lov om elforsyning. (Udbud af Thor Havvindmøllepark og forhøjelse af beløbssats til grøn puljeordning). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester, lov om radiofrekvenser og forskellige andre love. (Implementering af direktiv om oprettelse af en europæisk kodeks for elektronisk kommunikation (omarbejdning) m.v.). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige andre love. (Selvstændig bestemmelse om angreb med genstand på personer i offentlig tjeneste og skærpelse af straffen for forsætlig fareforvoldelse). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love. (Beskatning ved overdragelse af erhvervsvirksomheder til erhvervsdrivende fonde). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Styrelsen for Patientklagers vurdering af lægeerklæringer på indfødsretsområdet). (Af sundheds- og ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om virksomhedsansvarlige læger og tandlæger. (Oprettelse af Ankenævnet for Tilsynsafgørelser og Det Rådgivende Udvalg for Tilsyn, lovfæstelse af Fagligt Forum for Patientsikkerhed, øget beskyttelse af personer ved rapportering af utilsigtede hændelser, krav om instrukser, sprogkrav til sundhedspersoner, forenkling af reglerne om virksomhedsansvarlige læger og tandlæger, dispensation fra fristen for indgivelse af ansøgning om autorisation som kontaktlinseoptiker m.v.). (Af sundheds- og ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om videnskabsetisk behandling af kliniske afprøvninger af medicinsk udstyr m.v. (Af sundheds- og ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister. (Tildeling af personnummer til færinger, udlevering af oplysninger om til- og fraflytning til almene boligorganisationer m.v., ændring af reglerne for behandling af sager om bopælsregistrering af børn m.v.). (Af social- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov om registrering af køretøjer. (Forsøg med selvkørende enheder m.v.). (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart og ophævelse af lov om forlængelse af Danmarks deltagelse i det skandinaviske luftfartssamarbejde. (Offentliggørelse af nationalitetsregisteret, arbejdsmiljø og indberetning af begivenheder). (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart. (Fastlæggelse af safetyafgiften og regulering af erstatningsansvarsgrænser). (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Pligt til udskiftning eller nedlæggelse af visse fyringsanlæg til fast brændsel ved ejerskifte af fast ejendom). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Ophævelse af bestemmelser om kompenserende marine virkemidler ved etablering eller udvidelse af havbrug). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) og ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Implementering af VVM-direktivet og ændring af myndighedskompetencen for havbrug). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Anmeldelsesordning for boliger, der lejes ud). (Af boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Bopælspligt i nyetablerede boliger, der i en lokalplan er fastlagt til helårsboliger). (Af boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om friplejeboliger. (Landsbyggefondens rammer 2021-2026, sammenlægning af boliger, grundkapital for almene boliger og kapitalindskud for friplejeboliger m.v.). (Af boligministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd. (Digital post til begge forældre om fælles barn). (Af ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension og forskellige andre love. (Indførelse af ret til Tidlig Pension). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension og lov om afgift af bidraget til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og af arbejdsulykkeserstatninger m.v. (Regulering af folkepensionsalderen og ændring af revisionsbestemmelse og konsekvensændring af arbejdsskadeafgiften). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forsøg med et socialt frikort. (Forlængelse af forsøg med et socialt frikort). (Af social- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om frakendelse af statsborgerskab ved bandekriminalitet. (Af Morten Dahlin (V) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at man skal være dansk gift for at kunne blive naturaliseret som dansk statsborger. (Af Marie Krarup (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod at bære islamisk tørklæde i offentlige institutioner. (Af Marie Krarup (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om fortsat ret til ophold for ægtefæller til og børn af udenlandske arbejdstagere, der opnår dansk indfødsret. (Af Andreas Steenberg (RV) m. fl.)
Forespørgsel til ministeren for udviklingssamarbejde og udlændinge- og integrationsministeren af Rosa Lund (EL), Andreas Steenberg (RV), Carl Valentin (SF) og Sikandar Siddique (UFG) om den danske indsats efter branden i flygtningelejren Moria på Lesbos.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 3. december 2020.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre kostråd om vegetarisk og vegansk mad til børn. (Af Susanne Zimmer (UFG), Uffe Elbæk (UFG) og Sikandar Siddique (UFG))
Forespørgsel til sundheds- og ældreministeren af Martin Geertsen (V), Liselott Blixt (DF), Per Larsen (KF), Lars Boje Mathiesen (NB) og Henrik Dahl (LA) om en ny epidemilov med udgangspunkt i folkestyre, retssikkerhed og transparens. (Hasteforespørgsel).
Hasteforespørgslen starter kl. 13.00. Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 3. december 2020.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter klokken 15.00.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forlængelse af nedfrysning af befrugtede og ubefrugtede æg (borgerforslag). (Af Flemming Møller Mortensen (S), Peter Skaarup (DF), Sofie Carsten Nielsen (RV), Karsten Hønge (SF), Peder Hvelplund (EL), Mai Mercado (KF), Pernille Vermund (NB), Ole Birk Olesen (LA) og Torsten Gejl (ALT), Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Susanne Zimmer (UFG))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fjerne aldersgrænsen for fertilitetsbehandling. (Af Simon Emil Ammitzbøll-Bille (UFG))
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 2 om den danske indsats efter branden i flygtningelejren Moria på Lesbos og F 25 om en ny epidemilov med udgangspunkt i folkestyre, retssikkerhed og transparens.
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Styrelsen for Patientklagers vurdering af lægeerklæringer på indfødsretsområdet). (Af sundheds- og ældreministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om virksomhedsansvarlige læger og tandlæger. (Oprettelse af Ankenævnet for Tilsynsafgørelser og Det Rådgivende Udvalg for Tilsyn, lovfæstelse af Fagligt Forum for Patientsikkerhed, øget beskyttelse af personer ved rapportering af utilsigtede hændelser, krav om instrukser, sprogkrav til sundhedspersoner, forenkling af reglerne om virksomhedsansvarlige læger og tandlæger, dispensation fra fristen for indgivelse af ansøgning om autorisation som kontaktlinseoptiker m.v.). (Af sundheds- og ældreministeren)
3. behandling af forslag til lov om videnskabsetisk behandling af kliniske afprøvninger af medicinsk udstyr m.v. (Af sundheds- og ældreministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister. (Tildeling af personnummer til færinger, udlevering af oplysninger om til- og fraflytning til almene boligorganisationer m.v., ændring af reglerne for behandling af sager om bopælsregistrering af børn m.v.). (Af social- og indenrigsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love. (Beskatning ved overdragelse af erhvervsvirksomheder til erhvervsdrivende fonde). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Pligt til udskiftning eller nedlæggelse af visse fyringsanlæg til fast brændsel ved ejerskifte af fast ejendom). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Ophævelse af bestemmelser om kompenserende marine virkemidler ved etablering eller udvidelse af havbrug). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) og ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Implementering af VVM-direktivet og ændring af myndighedskompetencen for havbrug). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov om registrering af køretøjer. (Forsøg med selvkørende enheder m.v.). (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart og ophævelse af lov om forlængelse af Danmarks deltagelse i det skandinaviske luftfartssamarbejde. (Offentliggørelse af nationalitetsregisteret, arbejdsmiljø og indberetning af begivenheder). (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om luftfart. (Fastlæggelse af safetyafgiften og regulering af erstatningsansvarsgrænser). (Af transportministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Anmeldelsesordning for boliger, der lejes ud). (Af boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Bopælspligt i nyetablerede boliger, der i en lokalplan er fastlagt til helårsboliger). (Af boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om friplejeboliger. (Landsbyggefondens rammer 2021-2026, sammenlægning af boliger, grundkapital for almene boliger og kapitalindskud for friplejeboliger m.v.). (Af boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven og forskellige andre love. (Selvstændig bestemmelse om angreb med genstand på personer i offentlig tjeneste og skærpelse af straffen for forsætlig fareforvoldelse). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester, lov om radiofrekvenser og forskellige andre love. (Implementering af direktiv om oprettelse af en europæisk kodeks for elektronisk kommunikation (omarbejdning) m.v.). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om hjemmeværnet. (Afskaffelse af alderskriteriet for frivillige befalingsmænd). (Af forsvarsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forsøg i folkekirken. (Mulighed for udfasningsperiode). (Af kirkeministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ret til at bære religiøse symboler i forsvaret, beredskabet og politiet. (Af Sikandar Siddique (UFG), Uffe Elbæk (UFG) og Susanne Zimmer (UFG))
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje m.v. og jernbaneloven. (Implementering af VVM-direktivet for statslige vej- og jernbaneprojekter). (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ophæve arealreservationer i den nordlige Ring 5-transportkorridor. (Af Martin Lidegaard (RV), Morten Messerschmidt (DF), Anne Valentina Berthelsen (SF), Henning Hyllested (EL), Egil Hulgaard (KF), Mette Thiesen (NB) og Susanne Zimmer (UFG) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ophæve arealreservationer i den sydlige Ring 5-transportkorridor. (Af Zenia Stampe (RV), Liselott Blixt (DF), Anne Valentina Berthelsen (SF), Henning Hyllested (EL), Mette Thiesen (NB) og Susanne Zimmer (UFG) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ret til klage over utilstrækkelig støtte i folkeskolen til børn med under 9 timers støttebehov. (Af Jakob Sølvhøj (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at afskære statsstøtte til visse friskoler, hvor over halvdelen af eleverne har udenlandsk baggrund. (Af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ny lov om digital børnebeskyttelse, som beskytter børns færden på internettet. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse og lov om erhvervsuddannelser. (Fritagelse for betalingskravet på erhvervsuddannelser for visse flygtninge og familiesammenførte). (Af børne- og undervisningsministeren)
Forespørgsel til børne- og undervisningsministeren af Mette Thiesen (NB) m.fl. om effekten af skærpede regler for fordeling af børn og unge i landets daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 8. december 2020.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om kortlægning af forfølgelsen af kristne i de lande, som Danmark samarbejder med. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
Forespørgsel til beskæftigelsesministeren og ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling af Astrid Carøe (SF) og Anne Valentina Berthelsen (SF) om bekæmpelse af seksuel chikane.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 8. december 2020.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedsætte en arbejdsgruppe med henblik på at sikre ordentlige forhold for prostituerede. (Af Brigitte Klintskov Jerkel (KF), Heidi Bank (V), Peter Seier Christensen (NB) og Henrik Dahl (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Frafald af tillægskøbesum). (Af boligministeren)
Forespørgsel F 7 til ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling og erhvervsministeren af Sikandar Siddique (UFG) om at sikre ligestilling af kvinder i ledelser og bestyrelser.
Ventes foretaget tirsdag den 8. december 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 10. december 2020].
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Marcus Knuth (KF), Morten Dahlin (V), Marie Krarup (DF), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA) om erhvervelse og fratagelse af dansk indfødsret.
Ventes foretaget torsdag den 10. december 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. december 2020].
Forespørgsel F 11 til justitsministeren af Sjúrður Skaale (JF) og Aaja Chemnitz Larsen (IA) om tidsforbrug i strafferetsplejen.
Ventes foretaget tirsdag den 15. december 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 17. december 2020].
Forespørgsel F 6 til statsministeren og udlændinge- og integrationsministeren af Mads Fuglede (V), Pia Kjærsgaard (DF), Marcus Knuth (KF), Pernille Vermund (NB) og Henrik Dahl (LA) om et modtagecenter for asylansøgere uden for Europa.
Ventes foretaget torsdag den 17. december 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til fredag den 18. december 2020].
Forespørgsel F 19 til udenrigsministeren af Uffe Elbæk (UFG), Karsten Hønge (SF), Eva Flyvholm (EL) og Katarina Ammitzbøll (KF) om den politiske situation i Hong Kong.
Ventes foretaget mandag den 21. december 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 22. december 2020].
Forespørgsel F 16 til sundheds- og ældreministeren af Liselott Blixt (DF) og Peter Skaarup (DF) om identifikationsnummer for personalet i psykiatrien.
Ventes foretaget fredag den 15. januar 2021.
Forespørgsel F 1 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 22. januar 2021.
Forespørgsel F 21 til kulturministeren af Henrik Dahl (LA) og Morten Messerschmidt (DF) om at sikre åndsfriheden på Kunstakademiet.
Ventes foretaget fredag den 22. januar 2021.
Forespørgsel F 5 til beskæftigelsesministeren og sundheds- og ældreministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om fodbehandling til ældre med en dårlig helbredstilstand.
Forespørgsel F 12 til justitsministeren af Søren Søndergaard (EL), Jeppe Bruus (S), Peter Skaarup (DF), Jens Rohde (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Pernille Vermund (NB) og Torsten Gejl (ALT) om status for opklaringsarbejdet om mordbranden på »Scandinavian Star«.
Forespørgsel F 15 til justitsministeren af Peter Skaarup (DF) m.fl. om ungdomskriminalitet, herunder om religiøs radikalisering og bandekriminalitet.
Forespørgsel F 23 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Sofie Carsten Nielsen (RV) om fritidspædagogikken om 10 år.
Forespørgsel F 24 til justitsministeren af Morten Messerschmidt (DF) og Pia Kjærsgaard (DF) om oprettelse af et forfatningsråd.