Miljø- og Fødevareudvalget 2020-21
B 76
Offentligt
2317871_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Den 13. januar 2021
Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeris besvarelse af spørgsmål nr. 3 til B76 om at indføre en
mærkningsordning for halalcertificeret kød stillet den 17. december 2020 af ikkemedlem af udvalget
(MFU) Mads Fuglede (V).
Spørgsmål nr. 3
”Hvad
er ministerens overvejelser om at indføre en frivillig mærkningsordning for halalcertificeret kød
i Danmark, som administreres af Fødevarestyrelsen?”
Svar
Jeg finder jeg ikke grundlag for at indføre en frivillig mærkningsordning, som administreres af
Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen er statslig myndighed med ressort for bl.a. dyrevelfærd,
fødevaresikkerhed og kvalitetskrav til de fødevarer, der markedsføres til danske forbrugere. Oplysning
om en eventuel halalcertificering med henblik på at informere om, hvorvidt kød er halalslagtet
vedrører således ikke Fødevarestyrelsens ansvarsområde.
Jeg vil samtidig henvise til, at erhvervet frivilligt kan mærke med oplysning om slagtemetode, hvis der
måtte være efterspørgsel efter den type oplysninger. Det er en forudsætning, at oplysningerne ikke
vildleder forbrugerne.
Rasmus Prehn
/
Christina Rughede
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K
Tlf. 38 14 21 42
Fax 33 14 50 42
• CVR
12854358
• EAN
5798000862005
[email protected]
www.mfvm.dk