Skatteudvalget 2020-21
SAU Alm.del
Offentligt
2399877_0001.png
21. maj 2021
J.nr. 2021 - 3761
Til Folketinget
Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 481 af 28. april 2021 (alm. del). Spørgsmålet er stil-
let efter ønske fra Anne Honoré Østergaard (V).
Morten Bødskov
/ Søren Schou
SAU, Alm.del - 2020-21 - Endeligt svar på spørgsmål 481: Spm. om ministeren kan bekræfte, at kantiner på arbejdspladser, som producerer frokost til medarbejdere med skattefrit arbejdsgivertilskud, ikke dagligt må tage højde for det forventede antal medarbejdere, der deltager i frokosten, til skatteministeren
2399877_0002.png
Spørgsmål
Kan ministeren bekræfte, at kantiner på arbejdspladser, som producerer frokost til medar-
bejdere med skattefrit arbejdsgivertilskud, ikke dagligt må tage højde for det forventede
antal medarbejdere, der deltager i frokosten, at disse kantiner er nødsaget til løbende at
producere et fast antal kuverter, uafhængigt af det forventede daglige antal deltagende
medarbejdere? I bekræftende fald bedes ministeren oplyse, hvilken betydning de gæl-
dende regler har for kantiners overproduktion af mad og madspild, og hvorvidt ministe-
ren mener, at disse regler giver mening i forhold til mål om at mindske madspild. Ligele-
des bedes det oplyst, hvorvidt ministeren mener, at de gældende regler kan være proble-
matiske for kantinerne under en pandemi, hvor den generelle anbefaling er, at medarbej-
dere så vidt muligt skal arbejde hjemmefra.
Svar
Jeg forstår spørgsmålet således, at der ønskes redegjort for de særlige regler om arbejdsgi-
verbetalte kantineordninger, herunder arbejdsgivers muligheder for at tilpasse antallet af
kuverter i forhold til forventet antal spisende, uden at medarbejderne skal beskattes.
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra Skattestyrelsen:
”En arbejdsgivers betaling af medarbejderens frokost i en kantine
er som udgangspunkt
skattepligtig. En arbejdsgiver kan dog skattefrit yde et tilskud til almindelige kantineord-
ninger, hvis ordningen kun er til rådighed på arbejdspladsen og er ydet som led i alminde-
lig personalepleje. Det er under forudsætning af, at medarbejderen betaler mindst 15 kr.
for et standardmåltid uden drikkevarer eller mindst 20 kr. for et standardmåltid med drik-
kevarer.
De lempelige regler om kantineordninger bygger på den særlige personaleplejefritagelses-
regel. Det følger heraf, at en arbejdsgiver kan reducere antallet af kuverter, hvis der i en
periode er færre på arbejde, fx på grund af en ferieperiode, uden at skattefriheden for de
ansatte mistes. Det er i den forbindelse en forudsætning, at tilpasningen er generel og ikke
sker på baggrund af medarbejdernes individuelle bestillinger.
Det er Skattestyrelsens vurdering, at antallet af kuverter under samme forudsætninger kan
reduceres under en pandemi, hvor den generelle anbefaling er, at medarbejderne så vidt
muligt skal arbejde hjemmefra.
Det vil derimod være i strid med den særlige personaleplejefritagelsesregel, som skattefri-
tagelsen i kantineordningen bygger på, hvis arbejdsgiveren tilpasser antallet af kuverter i
forhold til antallet af medarbejdere, der aktuelt er til stede eller ønsker kantinemad den
pågældende dag.”
Jeg finder grundlæggende reglerne på området fornuftige og udtryk for en relativ håndter-
bar afgrænsning af det skattefrie område, da personaleplejefritagelsesreglen jo bl.a. forud-
sætter, at det ikke er muligt at henføre en bestemt værdi til den enkelte medarbejder. De
lempelige regler om kantineordninger er ikke til hinder for lokale initiativer til at forhindre
madspild, herunder ved fx at begrænse udvalget, servere mindre portioner, genanvende
overskydende mad mv.
Side 2 af 2