B 9 Forslag til folketingsbeslutning om skattebetalt tandlæge (borgerforslag).

Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2020-21
Status: 2. beh./Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2020
1. behandlet/henvist til udvalg 18-11-2020
Betænkning afgivet 12-01-2021
2. behandlet/forkastet 23-02-2021
Ministerområde:
Sundheds- og Ældreministeriet
Resumé:
Det foreslås, at man skal kunne få tandlægebehandling betalt over skatten. Der henvises til, at alt for mange, både unge, ældre og socialt udsatte, ikke får passet deres tænder, som man bør. Dette fører til dårlig livskvalitet og kan medføre diverse følgesygdomme. Forslaget henviser også til, at når praktiserende læger er betalt over skatten, bør det samme gælde for tandlæger.

Der er tale om et borgerforslag, som inden for den fastsatte frist har opnået det antal støttetilkendegivelser fra borgere, som kræves for at få forslaget fremsat og behandlet som beslutningsforslag i Folketinget.

Fremsættelsen er alene udtryk for, at forslagsstillerne på vegne af de partier, som støtter borgerforslagsordningen, påtager sig at opfylde en nødvendig betingelse for, at borgerforslaget kan blive behandlet i Folketinget i overensstemmelse med intentionerne bag ordningen.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 10 (EL, ALT, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 83 (S, V, DF, SF, RV, KF, LA og Jens Rohde (UFG)), hverken for eller imod stemte 2 (NB).