L 64 A Forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, skatteindberetningsloven og lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

(Kommunalt ejede forsyningsvirksomheders valg af privat inddrivelse, restanceinddrivelsesmyndighedens overvæltning af omkostninger på skyldner ved brug af privat inkassator til inddrivelse i udlandet og forældelse m.v. i genoptagelsessager på inddrivelsesområdet m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-12-2019
3. behandlet, vedtaget 19-12-2019
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Med lovforslaget forslås det at give kommunalt ejede forsyningsvirksomheder mulighed for at vælge privat inddrivelse og dermed fravælge offentlig inddrivelse, og at forsyningsselskaberne får mulighed for at overvælte omkostningerne til den private inkasso på skyldneren.

Derudover foreslås det at fastsætte regler om, at Gældsstyrelsen ved antagelse af en privat inkassator til at bistå med at inddrive gæld i udlandet ligeledes skal have mulighed for at pålægge skyldneren omkostningerne.

Endelig foreslås det, at ikkestatslige fordringshavere, der til Gældsstyrelsen har tilbagebetalt uretmæssigt inddrevne beløb, får beløbet tilbagebetalt.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 104 (S, V, DF, RV, SF, KF, ALT, LA og 1 EL (ved en fejl)), imod stemte 9 (EL og NB), hverken for eller imod stemte 0.