L 183 Forslag til lov om ændring af forældreansvarsloven, lov om Familieretshuset, lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og forskellige andre love.

(Afskaffelse af tvungen delt bopæl og refleksionsperioden samt opfølgning på etableringen af det nye familieretlige system m.v.).

Af: Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S)
Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Samling: 2019-20
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 29-04-2020
1. behandlet / henvist til udvalg 07-05-2020
Betænkning afgivet 11-06-2020
2. behandlet/direkte til 3. behandling 16-06-2020
Delt i:
Ministerområde:
Social- og Indenrigsministeriet
Resumé:
Som led i aftalen om et nyt familieretligt system af den 27. marts 2018 blev der indført en såkaldt tvungen delt bopæl og refleksionsperiode på tre måneder for familier, der gennemgår samlivsophævelse. Det foreslås, at begge ordninger afskaffes, men at den støtte, som forældrene i dag tilbydes i refleksionsperioden, opretholdes i form af digitale læringsforløb og rådgivnings- og afklaringssamtaler.

Etableringen af det nye familieretlige system bygger på en kompleks lovpakke, der indeholder en ny hovedlov for Familieretshusets opgavevaretagelse og betydelige ændringer af den familieretlige lovgivning. Dette lovforslag indeholder forslag til gennemførelsen af justeringer af denne lovgivning på enkelte punkter. Der er i vid udstrækning tale om justeringer af lovteknisk karakter og ikke ændringer af de grundlæggende elementer i det nye familieretlige system.

Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2020.