Uddannelses- og Forskningsudvalget 2017-18
UFU Alm.del Bilag 49
Offentligt
1844357_0001.png
11. januar 2018
PEFO
DI-2017-15371
Folketinget
Att.: Miljø- og Fødevareudvalget og
Uddannelses- og Forskningsudvalget
Til medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg og Uddannel-
ses- og Forskningsudvalg
DI Fødevarers ingrediensvirksomheder vil, i samarbejde med DTU og Københavns Uni-
versitet, gerne invitere Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg og Uddannelses- og
Forskningsudvalg til møde og rundvisning hos DTU Fødevareinstituttet, Kemitorvet,
Bygning 202, 2800 Kongens Lyngby torsdag den 31. maj 2018 kl. 9:30-12:00.
Den danske ingrediensindustri har en stærk position på det internationale marked og
stod i 2014 for 14 pct. af det globale salg af fødevareingredienser. Den styrke skal i frem-
tiden anvendes til at tackle globale udfordringer, som er en konsekvens af fakt orer, så-
som øget befolkningstilvækst, stigende ressourceknaphed, klimabelastning og et stige n-
de antal mennesker med livsstilssygdomme.
Det er vigtigt for at sikre den unikke styrkeposition og danske arbejdspladser, at bra n-
chen har de rette vilkår at arbejde under, herunder blandt andet sikring af gode ramme-
vilkår, bevarelsen af innovationsevnen og udvikling af nye talenter.
Formålet med mødet er således at give udvalgenes medlemmer et indblik i en af Dan-
marks succesfulde industrier. På mødet vil medlemmerne få en præsentation af ingredi-
ensbranchen, herunder også de udfordringer og muligheder som branchen står overfor.
Medlemmerne vil desuden blive præsenteret for vigtigheden af at have et tæt samarbejde
med landets universiteter og blandt andet have adgang til ”state-of-the-art” udstyr.
Efter præsentationerne vil medlemmerne få en rundvisning på DTU Fødevareinstituttet,
hvor de vil have mulighed for at se instituttets nye moderne forskningsfaciliteter.
Mødet afsluttes med en uformel diskussion, hvor vi gerne vil drøfte aktuelle politiske
spørgsmål, som f.eks. en drøftelse af rammevilkårene for branchen, som vækstbranche
for Danmark, og hvad der skal til for, at den positive udvikling kan fortsætte.
Det vil glæde os meget at byde Folketingets Miljø-og Fødevareudvalg samt Uddannelses-
og Forskningsudvalg velkommen til en spændende formiddag i ingrediensernes tegn.
Vi ser frem til jeres tilbagemelding og står naturligvis til rådighed, såfremt I har spørgs-
mål. Venligst meld tilbage til chefkonsulent Peder Fode på mail:
[email protected]
eller på
mobiltelefon 2629 7765.
Der vil blive sendt en endelig dagsorden ud ultimo marts måned.
*SAG*
UFU, Alm.del - 2017-18 - Bilag 49: Invitation til Ingrediensdag på DTU den 31. maj 2018
1844357_0002.png
Med venlig hilsen
Leif Nielsen
Branchedirektør, DI Fødevarer
Christine Nellemann
Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
Anna Haldrup
Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Asger Jacobsen
CEO, Essentia Protein Solutions og formand for Ingrediensforum
UFU, Alm.del - 2017-18 - Bilag 49: Invitation til Ingrediensdag på DTU den 31. maj 2018
1844357_0003.png
Om DI Fødevarer
DI Fødevarer er et branchefællesskab for over 260 fødevarevirksomheder i Danmark.
Medlemskredsen dækker fødevareindustrien bredt, herunder ingrediens- og kosttil-
skudsbranchen. Med ca. 150 mia. kr. repræsenterer fødevareindustrien en stor del af den
klynge, som står for en fjerdedel af den danske fødevareeksport. DI Fødevarer er en inte-
greret del af DI.
Om Ingrediensforum
Ingrediensforum i DI Fødevarer er et fællesskab for virksomheder, der producerer og
sælger en lang række forskellige ingredienser, der indgår i moderne fødevareproduktion.
I Ingrediensforums produktrække indgår bl.a. bakteriekultur, enzymer, vitaminer, stabi-
lisatorer, farver, aromaer, emulgatorer og animalske proteiner.
På baggrund af forskellige initiativer skal Ingrediensforum være platform for at øge
branchens synlighed og forbedre branchens omdømme med henblik på blandt andet at
skabe bedre rammevilkår for branchen.
Om DTU Fødevareinstituttet
DTU Fødevareinstituttet forsker i og formidler bæredygtige og værdiskabende løsninger
inden for fødevarer og sundhed til gavn for samfund og erhverv.
DTU Fødevareinstituttet skaber fremtidens velfærd gennem forskning i fødevarer og
sundhed. Dette gøres ved at producere viden og teknologiske løsninger, som forebygger
sygdom og fremmer sundhed, gør det muligt at brødføde den voksende befolkning og
udvikler en bæredygtig fødevareproduktion.
DTU Fødevareinstituttet har et godt og konstruktivt samarbejde med både individuelle
firmaer i fødevareindustrien og med relevante brancheorganisationer om forskning, stu-
denterprojekter og rådgivningsopgaver. Instituttets forskning er internationalt aner-
kendt, og forskerne har et stort netværk til, såvel danske, som internationale forsk-
ningsmiljøer.
Om Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universi-
tet
Institut for Fødevarevidenskabs vision er at være internationalt anerkendt for excellent
fødevareforskning og uddannelse, der har betydning for brugerne og erhvervslivet, og
som bidrager til at løse de globale udfordringer.
Institut for Fødevarevidenskabs forskning spænder vidst og bidrager til vækst, beskæfti-
gelse og løsninger på samfundets fødevareudfordringer indenfor bæredygtig produktion,
forsyningssikkerhed og sundhed samt teknologiske udfordringer indenfor energi og mil-
jø. Instituttets fødevareuddannelser giver stærke erhvervsrettede og internationale kom-
petencer.
Stærke nationale og internationale samarbejder med førende forskningsinstitutioner
samt større fødevare- og non-food industrier medvirker til, at Institut for Fødevarevi-
denskab er internationalt førende på en række forskningsområder.