Skatteudvalget 2013-14
L 80 Bilag 4
Offentligt
1309293_0001.png
1309293_0002.png
1309293_0003.png
J.nr. 13-5380634Den 5. december 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt endnu et modtagethøringssvar vedrørende forslag tilforslag til lov om ændring af lov om vurde-ring af landets faste ejendomme og tinglysningsafgiftsloven.
Holger K. Nielsen/Søren Schou
1/3
HøringsskemaOrganisationFSR - danskerevisorerBemærkningerFSR har tre overordnede bekymringer:1) Ejere af erhvervsejendomme ligestillesikke med boligejere, idet der ikke gives etnedslag på 2,5 pct., der ikke påtænkes entilbagebetalingsordning, og der ikke vil værekonsekvenser af de mange fejlvurderinger i2010. Der vil hverken være efterregulering,tilbagebetaling eller udvidet genoptagelses-mulighed.2) Det er betænkeligt, at det ikke bliver mu-ligt at klage over 2013- og 2014-vurderingerne, før 2015-vurderingen vilkunne påklages.3) Der tages ikke højde for, at vurderingernei 2010 var en væsentlig del af baggrundenfor Rigsrevisionens kritik. Der blev vedvurderingen i 2010 taget usaglige hensyn,bl.a. ved at SKAT prioriterede ejendomme ikommuner med dækningsafgift.FSR ønsker oplyst, hvorfor Skatteministeri-ets tal for boligejere, der betaler grundskyldaf aktuel vurdering, afviger fra Rigsrevisio-nens.KommentarerDer henvises til kommentaren til hørings-svaret fra Dansk Ejendomsmæglerforening.
Der henvises til kommentarerne til hørings-svaret fra Andelsboligforeningernes Fælles-repræsentation.Der henvises til kommentarerne til hørings-svarene fra Andelsboligforeningernes Fæl-lesrepræsentation og fra Dansk Ejendoms-mæglerforening.
Rigsrevisionen tager udgangspunkt i vurde-ringerne fra 2009 og indregner tilsyneladen-de ikke de stigninger, der skete i grundvær-dierne i 2011. Skatteministeriet medtagerdisse stigninger i sine beregninger.
FSR kommenterer derefter lovforslagetsenkelte bestemmelser:§§ 46 B og 46 C [§§ 42-43 i det fremsatteforslag]:FSR konstaterer, at reduktionen på 2,5 pct.er et politisk valg. FSR spørger, om Skatte-ministeriet har statistisk grundlag eller andenviden, der dokumenterer, at vurderinger aferhvervsejendomme (ejendomme vurderet ilige år) er mere præcise end vurderinger afejerboliger, og at der derfor ikke er behovfor en tilbagebetalingsordning for erhvervs-ejendomme.§ 46 D [§ 44 i det fremsatte lovforslag]:FSR finder det generelt kritisabelt, at derikke kan klages over vurderinger før i foråret2016. Dette gælder ikke mindst for er-hvervsejendomme, hvor der ikke kommeren tilbagebetalingsordning. Det gælder end-videre omvurderinger efter vurderingslovens§ 3 (f.eks. af nybyggeri) og vurderinger, somændres efter skatteforvaltningslovens §§ 332/3
Der henvises til kommentaren til hørings-svaret fra Dansk Ejendomsmæglerforening.
Der henvises til kommentarerne til hørings-svaret fra Andelsboligforeningernes Fælles-repræsentation.
[genoptagelse], 33 a [revisionsbestemmelsen]og 38 [klage].§ 46 E [§ 45 i det fremsatte lovforslag]:FSR mener, at der bør gives mulighed forvurdering efter vurderingslovens § 4 [vurde-ring uden for de almindelige vurderingster-miner] i tilfælde, hvor en ejendom planlæg-ges overdraget.Endelig kommenterer FSR det samledeudspil på vurderingsområdet. Herunderkritiseres det især, at regeringen påtænker atændre reglerne om klagesagsbehandling,således at Landsskatteretten fremover kunskal behandle sager om fortolkning af reg-lerne.
Der henvises til kommentarerne til hørings-svaret fra Andelsboligforeningernes Fælles-repræsentation.
Der henvises til kommentarerne til hørings-svaret fra Advokatsamfundet.
3/3