Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1313796_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2013 stillet mig følgendespørgsmål 8 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Æn-dringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lo-vens anvendelsesområde, post til døren m.v.)., som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 8:

Mener ministeren, at det er problemfrit for konkurrencen, at Post Danmarklader brevene bære en større og større del af omkostningerne, mens brev-mængden er faldende, og mens Post Danmark prissætter adresseløse forsen-delser ned til 1/30 del af prisen for et A-brev?

Svar:

Som jeg nævnte i min besvarelse af spørgsmål 7, er Post Danmark A/S under-lagt konkurrencelovgivningen. Konkurrenceretlige spørgsmål håndteres afkonkurrencemyndighederne.Spørgsmålet drejer sig også om en konkurrenceretlig problemstilling.Men dertil vil jeg blot føje, at Post Danmark A/S – i kraft af kravet om omde-ling af breve 6 dage om ugen (fremover 5 dage om ugen) ikke blot vilkårligt kanreducere sine omkostninger. Kravet om en bestemt omdelingsfrekvens fører til,at der er behov for en daglig produktionskapacitet af et bestemt omfang på alledage, hvor der er krav om omdeling af breve.Men som sagt, der tales her om en problemstilling, der også har en konkurren-ceretlig vinkel.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr