Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1313539_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2013 stillet mig følgendespørgsmål 23 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Æn-dringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lo-vens anvendelsesområde, post til døren m.v.)., som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 23:

Af lovforslagets bilag 2 til L 64 fremgår det, at ”der skal samtidig ske en tilpas-ning af det postale serviceudbud til den faktiske efterspørgsel”. Ministeren be-des oplyse, hvad denne tilpasning dækker over, herunder hvilke serviceforrin-gelser i postomdelingen, der kan forventes.

Svar:

Jeg kan oplyse, at brevmarkedet er faldet med 10-12 pct. om året siden 2010, ogfaldet forventes at fortsætte i de kommende år. Også i nettet af postbetjenings-steder er der ifølge Post Danmark A/S sket en meget stor ændring i, hvad kun-derne efterspørger af ydelser.Borgerne bruger i dag fortrinsvis betjeningsstederne til at sende og modtagebreve og pakker og købe frimærker. Disse ændringer i kundeadfærd skyldes engenerel digitalisering i samfundet med anvendelse af e-mail, netbank mv.På den baggrund er det nødvendigt med tilpasninger, således at Post DanmarkA/S får fleksibilitet til at håndtere de ændrede kundebehov. Ændringerne ipostservicen vedrører hovedsagelig følgende områder:Mulighed for reduktion af antal omdelingsdage, men med en 6-dagesservice-uge.Justering af serviceniveauet for B-breve fra 3 til 4 dage.Omlægning af postbetjeningsstederne, med en forøgelse af antallet afpostshops og en formindskelse af antallet af postbutikker og egen-drevne posthuse. Nettoantallet af betjeningssteder forøges, men an-tallet af betjeningssteder, hvor alle befordringspligtige postydelserkan købes, reduceres.
MedvenlighilsenPia Olsen Dyhr