Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
L 163 Bilag 9
Offentligt
1367369_0001.png
1367369_0002.png
1367369_0003.png
1367369_0004.png
Til lovforslag nr.L 163
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 0. maj 2014
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om solarier[af ministeren for sundhed og forebyggelse (Nick Hækkerup)]1. ÆndringsforslagMinisteren for sundhed og forebyggelse har stillet 1 æn-dringsforslag til lovforslaget.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 26. marts 2014 og var til 1.behandling den 8. april 2014. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Sundheds- og Forebyggel-sesudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og ministeren for sundhed og forebyggelsesendte den 24. januar 2014 dette udkast til udvalget, jf. SUUalm. del – bilag 243. Den 26. marts 2014 sendte ministerenfor sundhed og forebyggelse de indkomne høringssvar og etnotat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra Dansk Solarie Forening ogKræftens Bekæmpelse.Ministeren for sundhed og forebyggelse har over for ud-valget kommenteret de skriftlige henvendelser til udvalget.DeputationerEndvidere har Kræftens Bekæmpelse, Børnerådet ogHans Christian Wulf, Bispebjerg Hospital mundtligt over forudvalget redegjort for deres holdning til lovforslaget.SpørgsmålUdvalget har stillet 15 spørgsmål til ministeren for sund-hed og forebyggelse til skriftlig besvarelse, som denne harbesvaret.3. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.4. Ændringsforslag med bemærkningerÆndringsforslagAfministeren for sundhed og forebyggelse,tiltrådt af <>:Til § 91)Istk. 1ændres »§ 6, stk. 1, 1. pkt.,« til: »§ 6, stk. 1,«.[Lovteknisk ændring]BemærkningerTil nr. 1Den foreslåede ændring foretages, da henvisningen til §6, stk. 1, 1. pkt., i den foreslåede affattelse af § 9, stk. 1, ik-ke er korrekt. Der skal i den foreslåede § 9, stk. 1, rettelighenvises til § 6, stk. 1, i sin helhed.
DokumentIdJournalnummer
2
Annette Lind (S) Flemming Møller Mortensen (S) Julie Skovsby (S) Karen J. Klint (S)fmd.Anne Sina (S)Rasmus Horn Langhoff (S) Orla Hav (S) Camilla Hersom (RV) Marlene Borst Hansen (RV) Liv Holm Andersen (RV)Jonas Dahl (SF) Eigil Andersen (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Stine Brix (EL) Per Clausen (EL) Hans Andersen (V)nfmd.Martin Geertsen (V) Jane Heitmann (V) Sophie Løhde (V) Hans Christian Schmidt (V) Eyvind Vesselbo (V)Finn Thranum (V) Liselott Blixt (DF) Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Karina Adsbøl (DF) Mette Hjermind Dencker (DF)Simon Emil Ammitzbøll (LA) Thyra Frank (LA) Mai Mercado (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4747221712129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 163Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra ministeren for sundhed- og forebyg-gelse2Henvendelse af 7/4-14 fra Kræftens Bekæmpelse3Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget4Opfølgende materiale modtaget af Kræftens Bekæmpelse og Børnerå-det i forlængelse af foretræde den 10. april 20145Henvendelse af 16/4-14 fra Dansk Solarie Forening6Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget7Opfølgende materiale modtaget af Hans Christian Wulf, BispebjergHospital i forlængelse af foretræde den 10. april 2014.8Ændringsforslag fra ministeren for sundhed og forebyggelseOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 163Spm.nr.1TitelSpm. om, hvilken effekt det vil have for beskæftigelsen inden forbranchen at indføre obligatorisk bemanding af de danske solcentre, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilken beskæftigelsesmæssig effekt det har haft i vores na-bolande at indføre lovkrav om obligatorisk bemanding af solcentre, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange tilsyn med de danske solarier der er blevet gen-nemført i 2013, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvor mange tilsyn blandt de danske solcentre der forventesat blive gennemført de kommende år i kraft af den nye solarielov, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren påtænker at indføre en aldersgrænse for brug afsolarium, hvis der sker en stigning antallet af unge, der bruger solari-um, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om ministeren påtænker at sende materialer omkring solariebrugud til uddannelsesinstitutionerne, til ministeren for sundhed og fore-byggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilken uddannelse personale i bemandede solcentre skalhave, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om der med lovforslaget overimplementeres i forhold til EU’sproduktsikkerhedsdirektiv eller andre direktiver nævnt i lovforslaget,til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til hvert enkelt af de forslag, udarbejdet af dentværministerielle arbejdsgruppe, der ikke er indarbejdet i lovforslaget,til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpå
2
3
4
5
6
7
8
9
4
10
11
12
13
1415
Spm. om den påtænkte skiltning i solcentre vil være særligt målrettetunge mennesker, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om ministeren mener, at lovforslaget i tilstrækkelig grad vil un-derstøtte forebyggelsespakken om solbeskyttelse eller overvejer mini-steren yderligere initiativer på solbeskyttelsesområdet, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om den obligatoriske skiltning vil indeholde information omhudtypebestemmelse, til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpåSpm. om, hvor ofte Sikkerhedsstyrelsen vil udføre tilsyn med de en-kelte solcentre, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om, hvad debutalderen for solariebrug er i Danmark, til ministe-ren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 16/4-14 fra Dansk SolarieForening, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpå