Socialudvalget 2013-14
L 147
Offentligt
1356840_0001.png
1356840_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:9. april 2014
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: tha

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af26. marts

2014følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og soci-

ale forholds endelige svarpå spørgsmål nr.33(ad L 147).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU)

Stine Brix (EL).

Sagsnr. 2012-5757

Spørgsmål nr.33:

”Kan ministeren bekræfte, at formålet med det foreslåede kursus er at styrkeborgerens evne til at være arbejdsgiver/arbejdsleder og ikke at indføre enekstra kommunal mulighed for at give afslag på en ansøgning om BPA, så-ledes at etablering af kurser bør føre til flere og ikke til færre bevillinger afBPA?”

Svar:

Det kan bekræftes, at et af formålene med at indføre kurserne er at medvir-ke til, at borgeren eller den nærtstående får et bedre kendskab til reglerneog funktionerne. Kurserne kan desuden medvirke til at understøtte, at kunborgere og nærtstående, der faktisk er i stand til at varetage arbejdsgiver- ogarbejdslederopgaverne, får lov til at varetage disse.Det skal herudover understreges, at indførelsen af kurserne i øvrigt ikkeberører afgrænsningen af målgruppen for BPA. Betingelserne for at væreomfattet af målgruppen, herunder at borgeren skal have betydelig og varigtnedsat funktionsevne, videreføres således uændret, og der ligger dermedikke en indsnævring af målgruppen i kurserne.I forlængelse heraf skal det oplyses, at kurserne indgår som led i kommu-nens samlede vurdering af, om borgeren eller den nærtstående er i stand tilat fungere som arbejdsgiver og/eller arbejdsleder. Det er derfor også forud-sat, at det er kommunen, der beslutter, hvorvidt kurset skal gennemføres.
2
Hvis det f.eks. er åbenbart, at borgeren eller den nærtstående kan eller ikkekan fungere somarbejdsgiver og/eller arbejdsleder, kan kurset undlades.
Manu Sareen
/ Mette Holm Sørensen