Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1351788_0001.png
1351788_0002.png
28. marts 2014J.nr. 14-0670543
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 305af 28. februar 2014 (alm. del).Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Anders Samuelsen(LA).
Morten Østergaard/ Carsten Vesterø

Spørgsmål

Kan ministeren i forlængelse af Politikens artikel ”Fyrede kan få penge tilbage fra SKAT,men de skal skynde sig” fra den 19. februar 2014 oplyse, hvilke beviskrav, der gælder, hvisman skal være berettiget til at få tilbagebetalt skattebetalinger indbetalt i forbindelse medmodtagelse af en godtgørelse fra en arbejdsgiver grundet ulovlig fyring?

Svar

Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”En skatteyder kan få genoptaget sin beskatning ved at fremlægge oplysninger af faktiskeller retlig karakter, der kan begrunde en ændring.En skatteyder, der på baggrund af Skatterådets afgørelser om godtgørelser som følge afaldersdiskrimination efter forskelsbehandlingsloven mener, at der skal ske genoptagelse,skal derfor indsende oplysninger, der kan dokumentere og/eller sandsynliggøre, at der ersket beskatning af en tilsvarende godtgørelse.Der er ikke en entydig form for, hvordan en sådan dokumentation skal være udformet,eller hvornår en sådan dokumentation vil være fyldestgørende. I det konkrete tilfælde vilen afgørelse fra Ligestillingsnævnet eller et forlig mellem arbejdsgiver og arbejdstager/enfaglig organisation, der dokumenterer, at skatteyderen har modtaget en tilsvarende godt-gørelse, eksempelvis være et godt udgangspunkt.Det beror dog altid på en konkret vurdering af hvert enkelt forhold/krænkelse og doku-mentationen herfor.”
Side 2af 2