Finansudvalget 2013-14
Aktstk. 67
Offentligt
1330270_0001.png
Kulturministeren
Folketingets FinansudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
4. februar 2014
Folketingets Finansudvalg harden30. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål, nr. 6(§ 21 - bilag aktstykke 67), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren oversende en analyse af, hvordan midlerne fra EU nævnet gennem deseneste år har været fordelt mellem store og små organisationer /mediehuse /erhvervs-organisationer mm., og oplyse om der kan ses en tendens til, at mindre lokale organisa-tioner og arrangementer vælges fra?

Svar:

Europanævnet afgiver årligt en årsrapport og afgiver 3-årige beretninger, som kan sespå Europanævnets hjemmeside:http://www.europa-naevnet.dk/om-europa-naevnet/aarsberetninger/.Af beretningerne ses den geografiske og overordnede emne-mæssige fordeling af uddelte midler i pulje C, som er den pulje, der kan søges af private,organisationer mv. Der er ikke udarbejdet nogen direkte analyse af fordelingen mellemstore og små organisationer mv. Det fremgår imidlertid af nævnets bevillingsoversigterfor Pulje C, at både små og store organisationer er repræsenteret jf.http://www.europa-naevnet.dk/soeg-tilskud/bevillingsoversigter/.Europanævnets strategi er at arbejde for et mangfoldigt udbud af vedkommende ogrelevant oplysning om Europa i Danmark. Derfor lægger Europanævnet i sin praksisvægt på at opretholde en balance i fordelingen af midler, så der tages højde for bådegeografisk spredning, målgruppens tilgængelighed, gennemslagskraft i målgruppen ogaktivitetens størrelse.Marianne Jelved
Dok. nr. 2050458