Socialudvalget 2012-13
L 85 Bilag 7
Offentligt
1192641_0001.png
1192641_0002.png
1192641_0003.png
1192641_0004.png
Til lovforslag nr.L 85
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Socialudvalget den 0. december 2012
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik(Tilskud til tandpleje og hjælp til udsættelsestruede lejere)[af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 16. november 2012 og vartil 1. behandling den 28. november 2012. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Socialudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringLovforslaget blev sendt i høring samtidig med fremsæt-telsen. Social- og integrationsministeren orienterede udval-get om høringen, jf. bilag 1. Den 22. november 2012 sendtesocial- og integrationsministeren de indkomne høringssvartil udvalget, jf. bilag 2. Udvalget modtog den 26. november2012 yderligere høringssvar og et notat herom, jf. bilag 3.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget2 skriftlige henvendelser fra tandlægekonsulent Jørgen J.Brinck, Kalundborg og Jakob Lindberg, Herfølge.Social og integrationsministeren har over for udvalgetkommenteret de skriftlige henvendelser til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 13 spørgsmål til social- og integrati-onsministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besva-ret.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
Orla Hav (S) Maja Panduro (S) Jacob Bjerregaard (S) Jens Joel (S) Karen J. Klint (S) Rasmus Horn Langhoff (S)Julie Skovsby (S) Marlene Borst Hansen (RV) Liv Holm Andersen (RV) Sofie Carsten Nielsen (RV)Pernille Vigsø Bagge (SF) Anne Baastrup (SF)fmd.Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Finn Sørensen (EL)Pernille Skipper (EL) Hans Andersen (V) Anne-Mette Winther Christiansen (V)nfmd.Louise Schack Elholm (V)Karen Ellemann (V) Sophie Løhde (V) Eyvind Vesselbo (V) Fatma Øktem (V) Karin Nødgaard (DF) René Christensen (DF)Karina Adsbøl (DF) Mette Hjermind Dencker (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Thyra Frank (LA) Benedikte Kiær (KF)
DokumentIdJournalnummer
2
Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 85Bilagsnr.123456TitelLovudkast og høringsliste, fra social- og integrationsministerenHøringssvar, fra social- og integrationsministerenHøringsnotat og høringssvar, fra social- og integrationsministerenTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 27/11-12 fra tandlægekonsulent Jørgen J. Brinck, Ka-lundborgHenvendelse af 6/12-12 fra Jakob Lindberg, HerfølgeOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 85Spm.nr.1TitelSpm. om kommentar til henvendelsen af 27/11-12 fra tandlægekonsu-lent, Jørgen J. Brinck, Kalundborg, til social- og integrationsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om hvor meget et ægtepar på kontanthjælp får om månedensammenlignet med et ægtepar, hvor begge parter får mindsteløn, [tilsocial- og integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke tilskud til børnepasning og bolig m.m. et ægtepar påkontanthjælp med to børn modtager, til social- og integrationsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om der er forskel på, hvad en folke- og førtidspensionist, der haren personlig tillægsprocent på 100 har i indkomst sammenlignet meden kontanthjælpsmodtager, til social- og integrationsministeren, ogministerens svar herpåSpm. om, hvilke ændringer sker der ved en vedtagelse af lovforslaget iforhold til serviceloven og lov om aktiv socialpolitik og de mulighederder allerede er i dag for at hjælpe udsatte med tilskud til tandpleje, tilsocial- og integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke offentlige ydelser en kontanthjælpsmodtager er beret-tiget til ud over kontanthjælp, og hvad beløber disse ydelser sig til, tilsocial- og integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor der ikke gives tilskud til tandpleje til borgere, ek-sempelvis pensionister og førtidspensionister samt visse grupper afhandicappede, som også har lave indtægter, til social- og integrations-ministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil igangsætte en evaluering af forslaget om tand-pleje for at sikre, at det har en positiv effekt for tandsundheden, at til-dele den i lovforslaget anførte målgruppe støtte til tandpleje, til social-og integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil redegøre for brugen af § 82 i lov om aktiv so-cialpolitik, og hvorvidt denne regel giver mulighed for at tildele hjælptil folk med et konkret behov for hjælp til f.eks. tandpleje, til social-og integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange personer der har en indtægt, der er lavere endkontanthjælpsniveau, og mener ministeren, at det er rimeligt, at perso-
2
3
4
5
6
7
8
9
10
4
11
12
13
ner i job med en lavere indtægt end kontanthjælp ikke modtager støttetil tandbehandling, til social- og integrationsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om hvor mange personer der i målgruppen for den nye ret til til-skud til tandbehandling, og hvorledes fordeler personerne i målgrup-pen sig i hver af landets kommuner, til social- og integrationsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange lejere, herunder børnefamilier, der vurderes atvære i målgruppen for den midlertidige hjælp til at få betalt huslejenaf kommunen for at forebygge en udsættelse, indtil der findes en varigløsning, til social- og integrationsministeren, og ministerens svar her-Spm. om kommentar til henvendelsen af 6/12-12 fra Jakob Lindberg,Herfølge, til social- og integrationsministeren, og ministerens svarherpå