Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 228 Bilag 11
Offentligt
1263409_0001.png
1263409_0002.png
1263409_0003.png
Til lovforslag nr.L 228
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 19. juni 2013
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om uddannelsesordning for ledige, som haropbrugt deres dagpengeret, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om ferieog lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner(Forlængelse af uddannelsesordningen for ledige, målretning af 6 ugers selvvalgt uddannelse m.v.)[af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 28. maj 2013 og var til 1.behandling den 12. juni 2013. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Beskæftigelsesudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og beskæftigelsesministeren sendte den 15.maj 2013 dette udkast til udvalget, jf. BEU alm. del – bilag181. Beskæftigelsesministeren sendte den 6. juni 2013 deindkomne høringssvar, og den 7. juni 2013 sendte beskæfti-gelsesministeren et høringsnotat og ligestillingsnotat heromtil udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:3F Esbjerg,3F Esbjerg Transport ogRejsearbejdere.dkBeskæftigelsesministeren har over for udvalget kommen-teret de skriftlige henvendelser til udvalget.DeputationerEndvidere har 3F Esbjerg Transport og Rejsearbejdere.dkmundtligt over for udvalget redegjort for deres holdning tillovforslaget.SpørgsmålUdvalget har stillet 7 spørgsmål til beskæftigelsesmini-steren til skriftlig besvarelse, som denne har besvaret.2. IndstillingerEtflertali udvalget (S, DF, RV, SF og EL) indstiller lov-forslaget tilvedtagelse uændret.Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget havde ønsket,at man i stedet forlængede dagpengeperioden, på grund af atkrisen stadig rammer Danmark hårdt. Samtidig havde DFforeslået en suspension af optjeningskravet, således at man iop til en 2-årsperiode gik tilbage til 26 ugers genoptjening.DF må dog konstatere, at regeringen en gang for alle har slå-et fast, at ændringerne i dagpengesystemet, som VK-rege-ringen gennemførte sammen med DF, og som betyder, atdagpengeperioden er 2 år og optjeningskravet er 52 uger,står fast og ikke længere er til forhandling. Ved afslutnings-debatten slog statsministeren fast, at det blot var indfasnin-gen, der gik for hurtigt, og ikke perioden, det var galt med.Derfor støtter DF uddannelsesordningen på samme måde,som DF har støttet den hidtidige uddannelsesordning for deudfaldstruede dagpengemodtagere.Etmindretali udvalget (V, LA og KF) indstiller lovfor-slaget tilforkastelseved 3. behandling.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
DokumentIdJournalnummer
2
Ane Halsboe-Jørgensen (S) Bjarne Laustsen (S) Jens Joel (S) Jan Johansen (S) Leif Lahn Jensen (S)Lennart Damsbo-Andersen (S)fmd.Pernille Rosenkrantz-Theil (S) Nadeem Farooq (RV) Andreas Steenberg (RV)Eigil Andersen (SF) Anne Baastrup (SF) Ole Sohn (SF) Finn Sørensen (EL) Christian Juhl (EL) Jørgen Arbo-Bæhr (EL)Hans Andersen (V) Louise Schack Elholm (V) Claus Hjort Frederiksen (V) Jacob Jensen (V) Peter Juel Jensen (V)Inger Støjberg (V) Ulla Tørnæs (V) Fatma Øktem (V) Bent Bøgsted (DF)nfmd.Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)René Christensen (DF) Pia Adelsteen (DF) Joachim B. Olsen (LA) Benedikte Kiær (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 228Bilagsnr.12345678TitelUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHøringssvar, fra beskæftigelsesministerenHenvendelse af 7/6-13 fra 3F Esbjerg TransportHøringsnotat og ligestillingsnotat, fra beskæftigelsesministerenHenvendelse af 12/6-13 fra Rejsearbejdere.dkTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 13/6-13 fra 3F EsbjergUdkast til betænkning
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 228Spm.nr.1234TitelSpm. om kommentar til henvendelse af 7/6-13 fra 3F Esbjerg Trans-port, til beskæftigelsesministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 12/6-13 fra Rejsearbejdere.dk,til beskæftigelsesministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 13/6-13 fra 3F Esbjerg, til be-skæftigelsesministeren, og ministerens svar herpåSpm., om Arbejdsmarkedets Feriefonds vedtægter skal ændres, i for-bindelse med at Arbejdsmarkedets Feriefond nu skal overføre 40 mio.kr. årligt til statskassen, til beskæftigelsesministeren, og ministerenssvar herpåSpm., om Arbejdsmarkedets Feriefonds bestyrelse stadig vil havekompetence til at styre og forvalte fondens økonomi og beslutte, hvil-ke ferieformål der er støtte værdig, til beskæftigelsesministeren, ogministerens svar herpåSpm. om, at det i lovens § 42 a, stk. 2, hedder, at ArbejdsmarkedetsFeriefond i mindst samme omfang som hidtil skal imødekomme an-søgninger til ferieformål for vanskeligt stillede familier og børn, ogom det vil være muligt i praksis, når fonden nu skal overføre 40 mio.kr. til staten hvert år, til beskæftigelsesministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvor mange personer ministeren forventer vil komme i be-skæftigelse som følge af lovforslaget, til beskæftigelsesministeren, ogministerens svar herpå
5
6
7