Miljøudvalget 2012-13
L 222
Offentligt
1259307_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-44000-00021Den 11. juni 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 4. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 5 til L 222 forslag til lov omændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. (Betalingsstruktur forvandafledningsbidrag, bemyndigelse til opgørelse af særbidrag for behandling af særlig forurenet spildevandm.v.), som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 5 (L 222)

Ministeren bedes redegøre for de administrative og økonomiske konsekvenser forvandsektoren ved at indføre trappemodellen.

Svar

Spildevandsforsyningsselskaberne vil som følge af lovforslaget skulle udarbejde en mindre ændring afbetalingsvedtægten eller et tillæg til den gældende betalingsvedtægt. Denne opgave vurderes at medføremarginale administrative konsekvenser for spildevandsforsyningsselskaberne.Det er hensigten, at de lettelser, som trappemodellen medfører for store vandforbrugere, skal målretteskonkurrenceudsatte erhverv. Derfor skal offentlige institutioner - fx hospitaler - som udgangspunkt ikke havedel i lettelserne, selvom de har et stort vandforbrug. Der findes dog offentlige virksomheder, der opererer påmarkedsvilkår, og disse virksomheder skal således også have del i lettelserne, for at undgå at ordningenkommer i strid med statsstøttereglerne. Der skal derfor etableres en ordning til at udskillekonkurrenceudsatte erhverv. En sådan ordning er imidlertid ikke umiddelbart mulig at etablere ved hjælp afeksisterende registre, hvorfor det vurderes, at ordningen vil have administrative konsekvenser forspildevandsselskaberne i implementeringsfasen.Det er selvfølgelig vigtigt for regeringen at finde en sorteringsordning, der bliver så enkel og ubureaukratisksom muligt.Lovforslaget har ikke økonomiske konsekvenser for spildevandsforsynings-selskaberne.
Pia Olsen Dyhr
/
Mads Leth-Petersen