Skatteudvalget 2012-13
L 216 Bilag 5
Offentligt
1253185_0001.png
1253185_0002.png
J.nr. 13-0160228Dato: 27. maj 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 418 af 30. april 2013.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Brian Mikkelsen (KF).(Alm. del).
Holger K. Nielsen/Søren Schou

Spørgsmål 418:

Mener ministeren det er hensigtsmæssigt, at luft-luft varmepumperer und-taget BoligJobordningen, når disse pumper ellers indeholder et stort energibesparelsespo-tentiale?

Svar:

Ved fastsættelsen af hvilke reparations- og vedligeholdelsesarbejder i helårsboliger, der kanfradrages efter BoligJobordningen, blev der ved den hidtidige ordnings indførelse i 2011, afadministrative hensyn anvendt den samme afgrænsning og fortolkning som blev brugt iforbindelse med den såkaldte Renoveringspulje, jf. lov nr. 275 af 7. april 2009 om statstil-skud til renoverings-og bygningsarbejder og energibesparende materialer til helårsboliger.Formålet med Renoveringspuljen var at styrke beskæftigelsen i bygge- og anlægssektoren,modernisere den eksisterende bygningsmasse og skabe øget incitament til energibesparel-ser.Erhvervs- og Byggestyrelsen, som administrerede tilskud efter Renoveringspuljen, har op-lyst, at luft til luft-varmepumper – ligesom andre varmepumper, der kan køle ogf.eks. air-conditionanlæg – ikke var tilskudsberettigede efter Renoveringspuljen. Derfor var udgiftertil installation af luft til luft-varme-pumper heller ikke fradragsberettigede efter BoligJob-ordningen.Ligesom ved BoligJobordningens indførelse i 2011 fremføres der nu mange forskellige øn-sker om udvidelse af de ydelser, som er fradragsberettigede efter ordningen. De hensyn, derlå bag afgrænsningen af de fradragsberettigede ydelser ved ordningens indførelse, er imid-lertid uændrede. Aftaleparterne har således også valgt den enkle og umiddelbart gennem-førlige løsning at genindføre BoligJobordningen med de ydelser, som borgere og virksom-heder kender. Jeg finder, at dette er en hensigtsmæssig løsning.
Side 2