Skatteudvalget 2012-13
L 216 Bilag 21
Offentligt
1260901_0001.png
1260901_0002.png
J.nr. 13-0065808Den 17-06-2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 216 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven ogkildeskatteloven (Genindførelse og udvidelse af BoligJobordningenog udvidelse af ordningen om skattekreditter for forsknings- ogudviklingsaktiviteter).Hermed sendes kommentar til Rejsearbejdere.dk henvendelse af 14. juni 2013(L 216 - bilag 16).
Holger K. Nielsen
/ Søren Schou
1/2
Foreningen af Rejsearbejdere.dk finder, at genindførelsen af BoligJobordnin-gen er delvis i tråd med forslagene i foreningens tidligere henvendelser gen-nem årene.Foreningen finder, at der er tale om et minimumsforslag i forhold til de mangestøttemuligheder, der findes i Tyskland. Foreningen kritiserer, at ordningengælder pr. person og ikke pr. husstand. Foreningen finder også, at de fradrags-berettigede ydelser bør omfatte udskiftning til træpille-fyr eller -ovne samtfinske masseovne i udkantsområder i Danmark eller landzoneområder.Foreningen spørger endvidere, hvor meget det skønnes at koste og øge be-skæftigelsen at udvide ordningen, som de foreslår.
Svar
Med hensyn til forslaget om, at BoligJobordningen skal gælde pr. hustand ogikke pr. person, kan jeg oplyse, at fradraget efter BoligJobordningen - ligesomf.eks. befordringsfradraget – er et såkaldt ligningsmæssigt fradrag, dvs. et fra-drag, der gives i den skattepligtige indkomst. Fradraget er således knyttet tilden pågældende person og ikke til husstanden. Der findes pt. ikke administra-tive systemer, der i denne sammenhæng gør det muligt at operere med et hus-standsbegreb.Ligesom ved BoligJobordningens indførelse i 2011 fremføres der også nu framange forskellige sider en lang række ønsker og forslag til udvidelse af deydelser, som er fradragsberettigede efter ordningen. De hensyn, der lå bagafgrænsningen af ydelserne dengang, er imidlertid uændrede, og parterne bagdelaftalen om Vækstplan DK har valgt at videreføre BoligJobordningen medde hidtidige ydelser, som både borgere og virksomheder kender.Jeg mener ikke, at forslagene fra Rejsearbejderne.dk giver anledning til at æn-dre afgrænsningen af de ydelser, der er fradragsberettigede efter Bolig-Jobordningen.
2/2