Skatteudvalget 2012-13
L 216 Bilag 17
Offentligt
1260506_0001.png
1260506_0002.png
1260506_0003.png
1260506_0004.png
Til lovforslag nr.L 216
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0 juni 2013
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af ligningsloven og kildeskatteloven(Genindførelse og udvidelse af boligjobordningen og udvidelse af ordningen om skattekreditter for forsknings- ogudviklingsaktiviteter)[af skatteministeren (Holger K. Nielsen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. maj 2013 og var til 1.behandling den 11. juni 2013. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og skatteministeren sendte den 8. maj 2013dette udkast til udvalget, jf. SAU alm. del – bilag 199. Den6. og 10. juni 2013 sendte skatteministeren de indkomne hø-ringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Jess Elbæk Andersen, Næstved,Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brænde-ovne (DAPO),Lejernes LO,Lindrucker ApS,Vera Lykke Rasmussen, Højbjerg ogRejsearbejdere.dk.[Skatteministeren har over for udvalget kommenteret deskriftlige henvendelser. ]DeputationerEndvidere har Foreningen af Danske Leverandører afPejse og Brændeovne (DAPO), Lejernes LO og [Rejsearbej-dere.dk] mundtligt over for udvalget redegjort for deresholdning til lovforslaget.SpørgsmålUdvalget har stillet 7 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
Ane Halsboe-Jørgensen (S) Benny Engelbrecht (S) Jacob Bjerregaard (S) John Dyrby Paulsen (S) Jesper Petersen (S)Simon Kollerup (S) Thomas Jensen (S) Nadeem Farooq (RV) Rasmus Helveg Petersen (RV) Camilla Hersom (RV)
DokumentIdJournalnummer
2
Mette Boye (SF) Jonas Dahl (SF) Frank Aaen (EL) Stine Brix (EL) Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Hans Andersen (V)Gitte Lillelund Bech (V)fmd.Martin Geertsen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Jan E. Jørgensen (V)Torsten Schack Pedersen (V) Troels Lund Poulsen (V) Mads Rørvig (V) Dennis Flydtkjær (DF) Mikkel Dencker (DF)Hans Kristian Skibby (DF) Karina Adsbøl (DF) Ole Birk Olesen (LA)nfmd.Brian Mikkelsen (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 216Bilagsnr.123456TitelHenvendelse af 14/5-13 fra Vera Lykke Rasmussen, HøjbjergHenvendelse af 28/4-13 fra Jess Elbæk Andersen, NæstvedHenvendelse af 8/5-13 fra Lindrucker ApSUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetKopi af skatteministerens svar på alm. del - spm. 418 om det er hen-sigtsmæssigt, at luft-luft varmepumper er undtaget boligjobordningenKopi af skatteministerens svar på alm. del - spm. 408 om det er kor-rekt, at boligjobordningen – og den aftalte forlængelse heraf - ikkehjemler fradrag for udgifter til udendørs arbejder på en fast ejendomFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHøringssvar og høringsskema, fra skatteministerenHenvendelse af 7/6-13 fra DAPO - Foreningen af Danske Leverandø-rer af Pejse og BrændeovneSupplerende høringssvar, fra skatteministerenSkatteministerens kommentar til henvendelsen af 14/5-13 fra VeraLykke Rasmussen, HøjbjergSkatteministerens kommentar til henvendelsen af 8/5-13 fra Lindruck-er ApSSkatteministerens kommentar til henvendelsen af 7/6-13 fra DAPO -Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og BrændeovneHenvendelse af 12/6-13 fra Lejernes LO vedrørende materiale udleve-ret under foretræde for udvalget den 12. juni 2013Henvendelse af 12/6-13 fra DAPO – Foreningen af Danske Leveran-dører af Pejse og Brændeovne (DAPO) vedrørende oplæg fra foretræ-de for udvalgetHenvendelse af 14/6-13 fra Rejsearbejdere.dk
789101112131415
16
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 216Spm.nr.1TitelMFU spm., om der kan ydes tilskud via den danske boligjobordningtil istandsættelse af sommerhuse ejet af danskere i f.eks. Spanien ogsåselvom arbejdet udføres af spanske håndværkere, til skatteministeren,og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for de EU-retlige vurderinger vedrørende bolig-jobordningen og fritidsboliger i Danmark, til skatteministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om begrundelsen for, at der i boligjobordningen ikke stilles kravom, at arbejder skal udføres af virksomheder, der er momsregistreredei Danmark, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange sommerhuse danskere ejer i andre lande og somkan forventes omfattet af boligjobordningen, til skatteministeren, ogministerens svar herpå
2
3
4
4
5
67
Spm., om det teknisk ville kunne lade sig gøre at udforme en boligjob-ordning, der målrettes arbejder, der forbedrer klimaet og miljøet, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad ministerens holdning er til at udvide boligjobordnin-gen, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren kan yde teknisk bistand til udarbejdelse af et æn-dringsforslag, til skatteministeren, og ministerens svar herpå