Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
L 126
Offentligt
1239899_0001.png
1239899_0002.png
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
22. april 2013

Besvarelse af spørgsmål 23 ad L 126 stillet af Erhvervs-, Vækst- og

Eksportudvalget den 15. april 2013 efter ønske fra Anne-Mette Win-

ther Christiansen (V)

Spørgsmål:

Med henblik på et evt. efterfølgende samråd bedes ministeren redegørefor de praktiske ændringer og økonomiske omkostninger for landbrugetsrådgivningscentre, såfremt de på grund af de foreslåede ændringer i revi-sorloven bliver tvunget til at udskille revisionsdelen i en selvstændig re-visionsvirksomhed.

Svar:

Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål 1 og 9 ad L 126 stillet afErhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, berører forslaget ikke landbrugetsrådgivningscentres eller de ansatte registrerede revisorers mulighed for atyde rådgivning. Rådgivningscentrene kan således fortsætte deres rådgiv-ningsvirksomhed uændret.På sigt har lovforslaget udelukkende en konsekvens for rådgivningscent-renes mulighed for at udføre revision og anden erklæringsafgivelse medsikkerhed.Med lovforslaget bevarer nuværende og kommende registrerede revisoreralle eksisterende rettigheder og pligter. Og de kan derfor fortsætte deresvirke uændret i en periode på helt op til 30-40 år, indtil der ikke længereer erhvervsaktive registrerede revisorer, idet der fortsat kan uddannesregistrerede revisorer frem til og med 2019.Det gælder også for de 121 revisorer, der er ansat i de 28 landøkonomiskerådgivningscentre, der er registreret som revisionsvirksomhed i henholdtil § 17. Det vil ligeledes gælde for de registrerede revisorer, som rådgiv-ningscentrene fremover måtte ønske at ansætte.Dertil kommer, at revisorloven ikke er til hinder for, at landbrugets råd-givningscentre udskiller revisionsdelen i en selvstændig revisionsvirk-somhed. Dette fremgår endvidere af min besvarelse af spørgsmål 21 ad L126 stillet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.Landbrug og Fødevarer har oplyst til Erhvervsstyrelsen, at man tidligerehar etableret såkaldte hjørnekontorer, der er selvstændige registrerederevisionsvirksomheder adskilt fra rådgivningscentret, men med adressesamme sted. Hjørnekontorerne har ofte været ejet af tidligere ansatte revi-sorer på rådgivningscentrene.
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.evm.dk
2/2
Såfremt landbrugets rådgivningscentre ønsker at udskille revisionsdelen,vil de praktiske ændringer og økonomiske omkostninger bero på en langrække konkrete faktorer i de enkelte rådgivningscentre. Det vil fx værerådgivningscentrets juridiske form, organisation, hvilke aktiviteter, derudskilles samt omkostninger til administration, løn og kontorforhold.Med lovforslaget får landbrugets rådgivningscentre imidlertid en tilpaslang periode, hvor de kan indstille sig på de ændrede forhold, idet dersom nævnt uddannes registrerede revisorer frem til og med 2019, og regi-strerede revisorer ansat i rådgivningskontorerne kan fortsætte deres virkeuændret, så længe de er erhvervsaktive.Jeg har udover ovenstående og som følge heraf ikke mulighed for at giveet mere konkret bud på de praktiske ændringer og økonomiske omkost-ninger, som er forbundet med at udskille revisionsdelen i en selvstændigvirksomhed.