Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1272372_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. august 2013Sagsnr.: 21697Dok.nr.: 565313
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. juli 2013stillet følgende spørgsmål nr. 516 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra MF Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 516:

Danmark er i dag ikke selvforsynende med æg. Vil ministeren på den baggrund tageinitiativ til konkurrenceforbedrende tiltag med henblik på at øge produktionen iDanmark af buræg, skrabeæg, økologiske æg og frilandsæg, med henblik på forøgelseaf selvforsyningsgraden af æg i Danmark?

Svar:

Det er korrekt, at Danmark i dag ikke er selvforsynende med æg. Ifølge tal fra Landbrug& Fødevarer og Danmarks Statistik er både forbrug og produktion stigende.Jeg er meget optaget af, at de danske ægproducenter har de bedst muligerammebetingelser og gode konkurrencevilkår på det danske marked. Producenterne harmulighed for at mærke æggene med, at de er produceret i Danmark. Det giverforbrugerne mulighed for at efterspørge de danske æg.Det vil være i strid med EU-reglerne, hvis den danske regering iværksætter tiltag, derbegrænser samhandlen af æg mellem medlemsstaterne.Jeg finder, på baggrund af ovenstående, ikke, at der på nuværende tidspunkt er grundlagfor at iværksætte ekstraordinære tiltag for at forøge ægproduktionen i Danmark.
Karen Hækkerup/Frederikke Thye