Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1225792_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 14. marts 2013Sagsnr.: 19174Dok.nr.: 505958
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 215 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Anni Matthiesen (V).

Spørgsmål 215:

Bliver de kommuner, som ligger over landsgennemsnittet for antallet af indberetningerogså indkaldt til møde i ministeriet, for at sikre at disse kommuner ikke er alt for restrik-tive?

Svar:

Som det fremgår af svaret på spørgsmål 209, kontrollerer NaturErhvervstyrelsen alleindberetninger til krydsoverensstemmelse på enkeltsagsniveau, før der træffes afgørelseom støttereduktion. Indberetninger, der er for restriktive i forhold til reglerne om kryds-overensstemmelse, fører derfor som udgangspunkt ikke til afgørelse om støttereduktion.NaturErhvervstyrelsen er løbende i dialog med kommunerne for at sikre, at deres tolk-ning af reglerne om krydsoverensstemmelse ikke er for restriktiv. Der er derfor ikkebehov for at indkalde kommuner til møde på den baggrund.Hvis det kan dokumenteres, at en støttereduktion ikke er foretaget i overensstemmelsemed reglerne om krydsoverensstemmelse, genoptager NaturErhvervstyrelsen sagen, oglandmanden får sin støtte udbetalt.
Mette Gjerskov
/ Per Faurholt Ahle