Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1225010_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 12. marts 2013Sagsnr.: 19174Dok.nr.: 505928
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 212 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Anni Matthiesen (V).

Spørgsmål 212:

Hvordan sikrer ministeren, at de kontroller der udføres i de danske kommuner ikke ermere restriktive end i andre EU-lande, så vi ikke af den grund mister konkurrenceevneog dermed arbejdspladser?

Svar:

Det ligger mig generelt meget på sinde, at de danske landmænd så vidt muligt ikke mi-ster konkurrenceevne i forhold til deres kolleger i andre EU-lande.Vi har i Danmark valgt at benytte myndighedernes eksisterende kontrolvirksomhed tilkontrol med krydsoverensstemmelse. En del af kontrollen udføres af kommunerne. Fø-devareministeriet har ikke instruktionsbeføjelser over for de danske kommuners kon-trolarbejde.Da krydsoverensstemmelse er indført i alle EU’s medlemslande på grundlag af de kravog normer, der er vedtaget af Ministerrådet, er krydsoverensstemmelseskontrollen, somkommunerne udfører, baseret på fælles EU-regler. Desuden er krydsoverensstemmel-seskravene udelukkende baseret på eksisterende lovgivning.Jeg mener, at vi har en god miljølovgivning i Danmark, så jeg synes, at det er vigtigt, atkommunerne kontrollerer den effektivt.
Mette Gjerskov
/ Per Faurholt Ahle