Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del
Offentligt
1301011_0001.png
1301011_0002.png

Afgivende sagsbehandler - før Rehab-mødet:

-Det sikres, at helbredssituationen hos pågældende borger er stationær, og at de lægeligeakter underbygger, at borgers funktionsevne som minimum er varigt og væsentligt nedsat iforhold til ethvert erhverv.De lægelige akter skal være tilstrækkeligt opdaterede. Det er ikke altid nok med en nyLÆ265, hvis borger er tilknyttet speciallæge eller følger behandlingsforløb i andet regi, såskal der også ligge nye oplysninger derfra. Er du i tvivl, så drøft med faglig koordinator.Afklaringsforløb iværksættes i form af praktik, hvor borgers udviklingspotentiale afdækkesog arbejdsintensiteten vurderes.Såfremt sagsbehandler ikke finder et afklaringsforløb relevant og forsvarligt, skal sagenforelægges faglig koordinator, som vurderer om undladelse af afklaring kan godkendes.LÆ265 indhentes og Rehabiliteringsplanens forberedende del udarbejdes sammen medborger. Planen og bilagene skal udfyldes grundigt og fyldestgørende.Rehabiliteringsplanen og sagens akter (som borger ikke tidligere er forelagt) forelæggesborger, så denne kender dokumentationsgrundlaget før mødet - brug opera brev.Der oprettes sag i Acadre – Rehabilitering – og alle relevante akter kopieres enkeltvis over isagen (undgå indscanning af hele sagen, kopiering er langt nemmere og merebrugervenligt – spørg evt. Klaus Hasmark, hvis I har brug for at få vist, hvordan mankopierer over i ny sag)Visitationsskema udfyldes og sendes til den ansvarlige faglige koordinator, som herefterfremsender sagen til screening hos den kliniske funktion. Formanden booker fortsatrehabiliteringsmøderne i Outlook og indkalder borgerne.Husk, at der ikke skal deltage modtagende sagsbehandler i § 17 sager, sager vedrørendefastholdelsesfleksjob og sager vedrørende tilskud til selvstændig virksomhed.Såfremt borgers hovedproblemstilling er psykiatrisk, bedes angivet på Visitationsskema, atrepræsentant fra Socialpsykiatrien bør deltage.
-
-----
-
--

Afgivende sagsbehandler - efter Rehab-mødet:

-Teamets indstilling modtages fra koordinator, og sagsbehandler sender partshøring tilborger i forhold til den kommende afgørelse. Teamets indstilling vedlægges. (brug operabrev eller dok.nr. 1849332-13 v. ressourceforløb)Efter partshøring skriver sagsbehandler indstilling til Jobcenterchef i journalen (fleksjob ellerressourceforløb) eller til Pensionsnævnet (FØP-sager). Da sagen har været forelagtteamet, er det ikke længere faglig koordinator, der skriver indstillingen - brug gernebegrundelsen fra Teamets indstilling som indstilling i journalen. Ved FØP indstillingersendes mail til Socialcentrets postkasse om, at der er skrevet indstilling. Socialcentrettiltræder indstilling og sender mail retur herom, hvorefter sagen er påbegyndt i juridiskforstand.
-
--
Når teamets indstilling har været i partshøring sendes kopi af indstillingen til borgerspraktiserende læge.Afgørelse om fleksjob eller ressourceforløb fremsendes til borger. OBS på at bestille tid hosydelse til borgere, der skal overgå til ressourceforløb. I sager der overgår tilressourceforløbsydelse fra sygedagpenge, skal det med datoangivelse fremgå, hvor længeressourceforløbsydelsen udbetales med sygedagpengesats (udløbsdato for aktuelleforlængelse). LY'ere bevarer under hele ressourceforløbet deres sats for ledighedsydelse.Med afgørelsen om ressourceforløb vedlægges de fire blanketter, som ligger i sag nr.11/14970 – blanketterne skal udfyldes af borger inden mødet med Ydelse. (Brug operabrev eller ved ressourceforløb dok.nr. 1849356-13)Afgørelsesdato er også den dato, der målgruppeskiftes.Sagen overdrages til Modtagende sagsbehandler i Specialteamet, såfremt borger skal iressourceforløb eller overgå til LY.Sager vedrørende førtidspension oversendes til Nævnet sammen med udfyldtpensionsskema og husk skema til Ankestyrelsen.Sager vedrørende tilskud til selvstændig virksomhed skal henvises til Ydelse ifht beregningaf tilskudsstørrelsen. Virksomhedsservice skal følge op på forløbet og orienteres om opstartaf sagen.Sager vedrørende fastholdelsesfleksjob skal via Virksomhedsservice have klargjortansættelseskontrakt, og sagen følges herefter op via Virksomhedsservice.
----
-