Miljøudvalget 2011-12
L 88
Offentligt
1098340_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr.Den 28. marts 2012
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 19. marts stillet følgende spørgsmålnr. 24 til L88, Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov ommiljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug, lov om jordforurening og forskelligeandre love. (Implementering af direktivet om industrielle emissioner, digitalttilladelses-, godkendelses- og tilsynssystem, afgitringer vedferskvandsdambrug og regulering af anvendelse af uorganisk gødning m.v.),som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benedikte Kiær(KF).

Spørgsmål nr. 24 (L. 88)

Hvordan vil ministeren sikre, at anbefalingerne vedrørende tilsyn for bådevirksomhedsudvalget og husdyrreguleringsudvalget danner grundlag for enny tilsynsmodel?

Svar

Det var navnlig Virksomhedsudvalget, som kom med anbefalingervedrørende tilsyn. Husdyrreguleringsudvalget henviste til, at man iVirksomhedsudvalget skulle drøfte en ny model for risikobaseret tilsyn.Miljøministeriet er netop nu i gang med at udarbejde en ny tilsynsmodel, derer mere simpel og med nye tilsynsfrekvenser, og anbefalingerne fraHusdyrreguleringsudvalget og Virksomhedsudvalget indgår iarbejdet. De parter, der har indgået i udvalgene, er og bliver inddraget ifølgegrupper og workshops i forbindelse med arbejdet med den nyetilsynsmodel, for at sikre en god implementering af anbefalingerne.I den nye tilsynsmodel indgår det, at tilsynsmyndigheden skal foretage enrisikovurdering af virksomhederne og husdyrbrugene, så tilsynet fokuserer påde virksomheder og husdyrbrug, hvor der vurderes at være størst miljørisiko.Dette var en af anbefalingerne fra udvalgsarbejdet. Flere andre anbefalingerinddrages ligeledes i udviklingen af en ny tilsynsmodel, fx er der igangsatprojekter om kampagnetilsyn og effektvurderinger samt mini-tilsynsguidesfor udvalgte brancher.
Ida Auken
/
Michel Schilling
Miljøministeriet • Børsgade 4 • 1215 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk