Retsudvalget 2011-12
L 179 Bilag 5
Offentligt
1123117_0001.png
1123117_0002.png
1123117_0003.png
1123117_0004.png
Til lovforslag nr.L 179
Folketinget 2011-12
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. maj 2012
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af færdselsloven(Frakendelse af retten til at udøve virksomhed som kørelærer m.v.)[af justitsministeren (Morten Bødskov)]1. ÆndringsforslagDet Konservative Folkepartis medlem af udvalget harstillet 1 ændringsforslag til lovforslaget.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 26. april 2012 og var til 1.behandling den 10. maj 2012. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Retsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og justitsministeren sendte den 2. april 2012dette udkast til udvalget, jf. REU alm. del – bilag 337. Den25. april 2012 sendte justitsministeren de indkomne hørings-svar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget1 skriftlig henvendelse fra Dansk Kørelærer-Union.[Justitsministeren har over for udvalget kommenteret denskriftlige henvendelse til udvalget. ]SpørgsmålUdvalget har stillet 18 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse.3. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokku-rin var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke re-præsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ik-ke adgang til at komme med indstillinger eller politiske ud-talelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.4. Ændringsforslag med bemærkningerÆndringsforslagAf etmindretal(KF), tiltrådt af <>:Til § 11)Den i nr. 6 foreslåede ændring af § 124 b affattes såle-des:»Efter »sygdom« indsættes: », eller at øvelseskørsel ikkehar kunnet gennemføres inden for de sidste to hverdage in-den den teoretiske eller praktiske prøve, og dette skyldesvejrliget«.«[Frist for betaling af nyt køreprøvegebyr, ifm. aflysning,fastholdes]BemærkningerTil nr. 1Med ændringsforslaget sikrer forslagsstillerne, at fristenfor hvornår en ansøger, som hovedregel, senest skal betaleet nyt gebyr for berammelse af en ny køreprøve fortsat er kl.
DokumentIdJournalnummer
2
12 tre hverdage før prøven og ikke som foreslået af justits-ministeren fem hverdage før prøven er planlagt til afvikling.Jacob Bjerregaard (S) Julie Skovsby (S) Mogens Jensen (S) Mette Reissmann (S) Ole Hækkerup (S) Rasmus Prehn (S)Jeppe Mikkelsen (RV) Zenia Stampe (RV) Camilla Hersom (RV) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)fmd.Anne Baastrup (SF)Pernille Skipper (EL) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Frank Aaen (EL) Doris Jakobsen (SIU) Kim Andersen (V)Preben Bang Henriksen (V) Inger Støjberg (V) Karen Jespersen (V) Jan E. Jørgensen (V) Karsten Lauritzen (V)Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF) Dennis Flydtkjær (DF) Pia Adelsteen (DF)Kim Christiansen (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Tom Behnke (KF)nfmd.Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 179Bilagsnr.1234TitelHøringssvar og høringsnotat, fra justitsministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 18/5-12 fra Dansk Kørelærer-UnionOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 179Spm.nr.12TitelSpm. om, hvilken procedure der er for genbrug af aflyste køreprøver ialmindelighed, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om det er korrekt forstået, at en aflysning af en køreprøve efter-følgende »er låst« i 24 timer fra aflysningen og til den kan genbookes,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om det er korrekt, at der er indført et »resursestyringssystem«,således at kørelærerne først skal indberette »forventet prøvetidspunkt«og senere endelig bestilling af køreprøve, til justitsministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om, hvilke forhold, der er undtaget fra kravet om 3-dagesfristen,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om det er således, at der er faste måneder om året, hvor der ty-pisk er spidsbelastning i forhold til teori- og køreprøver, til justitsmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilken dialog der har været mellem Justitsministeriet ogUndervisningsministeriet med det formål at forbedre kørelæreruddan-nelsen, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om det er sådan, at der stadig kan bestilles teori- og/eller køre-prøver til fiktive personer, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om eksempler på de typiske sager, hvor frakendelse er kommetpå tale? – lægges der op til, at nye typer af sager skal kunne medførefrakendelse, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke typer sager, som før den lovstramning, der ligger i L179, ikke gav frakendelse, men som efter lovens ikrafttrædelse vilkomme til at gøre det, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en redegørelse for, om det ville være »en grov forseelse«,hvis man satte eleverne til at selvstudere og ikke underviste personligt,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en redegørelse for, om det ville være »en grov forseelse« atudlåne eller udleje et køreteknisk anlæg til en elev uden anden instruk-tør end venner eller forældre, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om der føres test og/eller kontrol med, at eleven rent faktisk harmodtaget et kursus i førstehjælp, til justitsministeren, og ministerenssvar herpå
3
45
6
7
8
9
10
11
12
4
131415
16
1718
Spm. om i hvilket omfang der udføres vejkontrol i forhold til kørelæ-rere og deres elever, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange uddannede kørelærere der findes på landsplan,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange der de sidste 10 år, fordelt på årstal, er frakendtretten til at være kørelærer, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvor mange der de sidste 10 år, fordelt på årstal, er standseti trafikken og sigtet for at »udøve uautoriseret kørelærervirksomhed«,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange officielle kørelærerforeninger der findes, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 18/5-12 fra Dansk Kørelærer-Union, til justitsministeren, og ministerens svar herpå