Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 145
Offentligt
1112654_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 1. maj 2012Sagsnr.: 15403Dok.nr.: 379225
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. april 2012udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 25 i forbindelse med forslag til lov om ændringaf lov om randzoner, L 145. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Esben Lunde Larsen(V).

Spørgsmål 25:

”Ministeren bedes redegøre for, hvem der har ansvaret for vedligeholdelsen, og hvordande skal vedligeholdes, samt finansieringen heraf?”

Svar:

Der stilles ikke særlige krav til vedligeholdelse af randzoner. Krav om vedligeholdelsefølger imidlertid af anden lovgivning. Her kan nævnes, at det er den person, der harråderetten som ejer eller forpagter, der har ansvaret for vedligeholdelsen af arealet, samtafholdelsen af de udgifter, der er forbundet hermed. Alle landbrugsjorde skal overholderydningspligten i lov om drift af landbrugsjorde, hvilket betyder, at arealet skal ryddesmindst hvert 5. år. Hvis randzonearealet indgår i en ansøgning om arealstøtte, skalrandzonearealet ligeledes overholde betingelserne for god landbrugs- og miljømæssigstand (GLM). Det betyder blandt andet, at græsarealer skal slås mindst 1 gang årligt, ogat udyrkede landbrugsarealer skal slås mindst hvert 2. år.Den person, der har råderetten, kan søge enkeltbetaling samt randzonekompensation forarealet.
Mette Gjerskov
/Ulla Heiden