Beskæftigelsesudvalget 2011-12
L 118 Bilag 1
Offentligt
1098048_0001.png
LIGESTILLLINGSVURDERINGAF LOVFORSLAG20. februar 2012
Lov om ændring af lov om barseludligningsloven
J.nr. 2012-183JAIC/AAN
Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mail
Beskæftigelsesministeriet1. juli 2012Agnete Andersen72 20 50 70[email protected]

Baggrund for loven

Baggrunden for lovforslaget er at gennemføre en revision af barseludligningsloven.Ved revisionen indføres Samlet Betaling, således at virksomheder, der bidrager tilbarseludligningsordningen på det private arbejdsmarked administreret af ATP(Barsel.dk) fremover kan indbetale bidrag til barseludligningsordningen sammenmed en række andre bidrag til ATP. Fremover skal bidrag og refusion fastsættesved bekendtgørelse i både den lovbaserede ordning og i de decentrale ordninger forat sikre større fleksibilitet. Kriterierne for at blive godkendt til en decentral ordningforenkles. Der indføres en klageadgang. Revisionsbestemmelsen ophæves.

Lovforslagets formål

Etableringen af en barseludligningsordning havde til formål at øge ligestil-lingen mellem kvinder og mænd gennem udligning af arbejdsgivernes ud-gifter til medarbejdernes barselorlov.Lovforslaget har til formål at sikre en enk-lere administration af ordningen.

Den primære målgruppe for lovforslaget

Arbejdsgivere, der skal betale bidrag til barseludligningsordningen og får udbetaltrefusion for løn udbetalt til medarbejderne under barselorlov.

De sekundære målgrupper for lovforslaget

-

Samlet vurdering

Lovforslagets formål er at styrke kønsligestillingsindsatsen, og det forventes der-for, at lovforslaget vil medvirke til at fremme ligestilling mellem kønnene.