Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12
BUU Alm.del Bilag 16
Offentligt
1036829_0001.png
1036829_0002.png
1036829_0003.png

Børne- og Undervisningsudvalget

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer4. november 2011

Uddannelsesudvalgets praksis vedr. deltagelse i indenlandske konfe-

rencer m.v. hhv. invitationer til indenlandske besøg

Med henblik på kommende drøftelse i Børne- og Undervisningsudvalgetfremgår nedenfor en beskrivelse af den hidtidige praksis i Uddannelsesudval-get.Indenlandske konferencer m.m.Udvalgene modtager løbende invitationer til konferencer eller lignende udenfor Folketinget. Hvis der ikke er deltagergebyr forbundet med deltagelsen ikonferencen tilmelder udvalgsmedlemmer sig individuelt og direkte til arran-gøren.Hvis et udvalgs medlemmer ønsker at deltage i konferencer med deltagerge-byr, skal udvalget beslutte, om udvalget eller enkelte udvalgsmedlemmer skalhave adgang til at deltage i konfrencen. Folketinget kan afholde udgifter iforbindelse med et udvalgs deltagelse i en indenlandsk konference, når udgif-terne ikke overstiger 50.000 kr. Overstiger udgiften 50.000 kr., skal Folketin-gets formand give tilladelse med efterfølgende orientering af Præsidiet. Udgif-terne til udvalgenes deltagelse i indenlandske konferencer afholdes over Fol-ketingets konto for udvalgenes indenlandske rejser (en fælleskonto for alleudvalg), som bl.a. også omfatter udvalgenes indenlandske rejser og besøg,høringer m.v. (De enkelte udvalg har derimod et eget dispositionsbeløb tiludenlandske studieture, som for de fleste udvalg (også BUU) udgør 220.000kr. årligt (2012)). Hvis der er truffet udvalgsbeslutning om deltagelse i en in-denlandsk konference, koordinerer udvalgssekretæren tilmeldinger og sørgerfor betaling af deltagergebyr.Uddannelsesudvalget modtog i folketingsåret 2010-11 (1. saml.) disse invita-tioner til indenlandske konferencer m.v. med deltagergebyr. Uddannelsesud-
1/3
valget drøftede kun deltagelsen i konferencer, som enkelte medlemmer havdetilkendegivet ønsket om at deltage i. Det drejede sig om de 2 førstnævntekonferencer.- KL, vedr. invitation til Skolerigsdag 2011: "Folkeskolen - liv og læring"(bilag 357): 3.695 kr. (plus hotel).- Forum100%, invitation til konferencen: "Pigernes uddannelser? Dren-genes arbejdsmarked? - uddannelsesreformer, køn og frafald" (bilag354): 1.950 kr.- Tænketanken SOPHIA, invitation til konference om Videnskabsteoriog menneskesyn i uddannelsessystemet - om alternativer til centralstyring og kontrol (bilag 5): 1.275 kr.- Tænketanken SOPHIA, invitation til konference om erhvervslivetsmedarbejdere (bilag 168): 1.275 kr.- Kommunernes Skolebiblioteksforening, invitation til Årsmøde 2011,Tema: Fremtidens læringsunivers (bilag 195): 3.300 kr.- Det Pædagogiske Selskab, invitation til temadag: "Fra enhedsskole tiltilvalgsskole" (bilag 216): 810 kr.- Tænketanken SOPHIA, invitation til konferencen "Tilpasning ellerhandling - om behovet for proaktivisme i uddannelsessystemet" (bilag291): 1.275 kr.- Gymnasieskolernes Lærerforening, invitation til konferencen "Attrakti-ve Arbejdspladser - hvad skal der til?" (bilag 329): 400 kr.Uddannelsesudvalget besluttede på et udvalgsmøde 12/10-10, at de af ud-valgets medlemmer, som ønskede det, skulle have adgang til at deltage iKL´s Skolerigsdag 2011. Hvis der – mod forventning - indløb et meget stortantal tilmeldinger, skulle udvalgsformanden vurdere, om alle tilmeldinger kun-ne imødekommes. 7 udvalgsmedlemmer tilmeldte sig herefter Skolerigsda-gen.Uddannelsesudvalget traf på udvalgsmødet 12/10-10 samme beslutning fvsa.konferencen: "Pigernes uddannelser? Drengenes arbejdsmarked? - uddan-nelsesreformer, køn og frafald". Ingen udvalgsmedlemmer tilmeldte sig efter-følgende til denne konference.Invitationer til indenlandske besøg m.m.Uddannelsesudvalget har i folketingsåret 2010-11 (1. saml.) modtaget disseinvitationer til indenlandske besøg, som alle har været drøftet på et udvalgs-møde:- Invitation til at besøge Ordblindeinstituttet (bilag 149)- Invitation til at besøge en spejdergruppe vedr. folkeoplysningsloven(bilag 154)- Invitation fra Dansk Friskoleforening vedr. studietur (bilag 297)
2/3
-
Teknisk Erhvervsskole (TEC) vedr. besøg på praktikcenter i Hvidovre(bilag 298).
Uddannelsesudvalget takkede i alle tilfælde – efter drøftelse i udvalget – nej tilinvitationerne med lidt varierende begrundelser, hvor der bl.a. blev henvist til,at det næppe vil være muligt at finde et tidspunkt, hvor udvalget samlet kanforetage besøget, og at de pågældende evt. i stedet kunne kontakte udvalgs-medlemmerne individuelt mhp. evt. besøg. Udvalget har også nogle gangehenvist de pågældende til evt. i stedet at rette skriftlig henvendelse til udvalgeteller anmode om foretræde for udvalget. Med hensyn til de 2 sidstnævnteinvitationer har Uddannelsesudvalget i juni måned henvist de pågældende tilevt. at fremsende invitationen på ny efter det forestående folketingsvalg. Denmulighed har Teknisk Erhvervsskole (TEC) benyttet sig af, jf. bilag 10.
Med venlig hilsen
Jørgen Nielsen,udvalgssekretær
3/3