Jamen det er rigtigt husket, den er fra 1994.
Så det er jo en gammel sag, vi har fat i her, og det er også en sag, som både den nuværende undervisningsminister og den tidligere undervisningsminister er blevet konfronteret med gentagne gange.
Vi er enige om, at vi skal begrænse specialundervisning, vi er enige om, at vi skal have flest mulige børn til at være i den almindelige undervisning.
Det, jeg bare oplever, når jeg hører ministerens svar, er, at man endnu en gang sætter vognen foran hesten.
Man siger:
Det, vi stiller krav om, er, at der er færre pladser til specialundervisning, færre tilbud om specialundervisning.
Det, jeg egentlig spørger om, er, hvordan man vil sikre den inkluderende undervisning.
Det er jo at sætte hesten foran vognen, at man ved at lave en inkluderende undervisning sikrer, at børn ikke falder fra.
Jeg refererer til et projekt, som Undervisningsministeriet selv har igangsat i 2008 på baggrund af en bevilling over satspuljen – 6 mio.
kr.
tror jeg det er man har afsat – til, at 22-23 kommuner kunne lave forsøg med inkluderende undervisning.
Derfor havde jeg sådan håbet, at ministeren i sit svar ville sige noget om de her forsøg; noget om, hvad der så er kommet ud af det, noget om, hvilke resultater man har opnået, og noget om, hvordan man vil omsætte de resultater i praksis i den danske folkeskole og give mulighed for, at flere vil kunne lave projekter, som man har lavet i forbindelse med de her forsøg.
Derfor vil jeg endnu en gang appellere til, at ministeren prøver at komme lidt mere ind på, hvordan ministeren og ministeriet vil bakke op om den inkluderende undervisning.
Man skal huske på, at der faktisk var 6 mio.
kr.
til at lave den her undervisning; det vil sige, at man ude i kommunerne, ude i folkeskolerne kickstarter nogle projekter, som så får de positive resultater – det viser forsøgene jo – som ministeren og jeg er enige om at vi gerne vil opnå.