Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 55 Bilag 7
Offentligt
932178_0001.png
932178_0002.png
Til lovforslag nr. L 55Folketinget 2010-11_____________________________________________________________________Ændringsforslag stillet den
ÆndringsforslagtilForslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber(selskabsloven)(Gennemførelse af ændringsdirektivet om rapporterings- og dokumentationskrav iforbindelse med fusioner og spaltninger m.v.)
Aføkonomi- og erhvervsministeren:Til § 11)Nr. 24, 35, 49, 60 og 65udgår.[Ophævelse af hjemmel til offentliggørelse af fusions- ogspaltningsplaner]2)Nr. 26, 38, 51, 62 og 67udgår.[Ophævelse af muligheden for at fravælge en underretning fraledelsen om væsentlige begivenheder]BemærkningerTil nr. 1Den foreslåede ændring vedrører ophævelse af hjemmel til, at Erhvervs- og Selskabs-styrelsen kan fastsætte nærmere regler om offentliggørelse af nationale såvel som græn-seoverskridende fusions- og spaltningsplaner samt omdannelsesplaner for andelsselska-ber.Der har været udtrykt bekymring for, hvorvidt behovet for nødvendig information oggennemskuelighed for fremtidige ejere og eksterne interessenter opfyldes, hvis der ikkeer ét centralt sted, hvor fusions- og spaltningsplaner er offentligt tilgængelige.Med henblik på at belyse problemstillingen nærmere foreslås det derfor, at bestemmel-serne udgår af lovforslaget. Det bemærkes endvidere, at bestemmelserne ikke kan ud-nyttes på nuværende tidspunkt, da Erhvervs- og Selskabsstyrelsens it-system endnuikke kan opfylde de med den oprindelige ændring forbundne krav.Det foreslås derfor, at lovforslagets nr. 24, 35, 49, 60 og 65 udgår.
Til nr. 21
Den foreslåede ændring ophæver muligheden for, at kapitalejerne i enighed kan fravæl-ge det centrale ledelsesorgans underretning på generalforsamlingen, hvor der træffesbeslutning om gennemførelsen af en fusion eller spaltning, om begivenheder af væsent-lig betydning, der er indtruffet i tiden mellem fusions- eller spaltningsplanens under-skrivelse og generalforsamlingen. De foreslåede bestemmelser omfatter både nationaleog grænseoverskridende fusioner og spaltninger samt omdannelse af andelsselskaber.Mulighederne udgår af lovforslaget, da det er fundet hensigtsmæssigt at afvente erfarin-gerne med anvendelsen af de muligheder for selskabernes fravalg af dokumenter, somer indført med selskabsloven og nærværende lovforslag, førend muligheden tages op tilfornyet overvejelse.Det foreslås derfor, at lovforslagets nr. 26, 38, 51, 62 og 67 udgår.
2