Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48
Offentligt
933032_0001.png
933032_0002.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
13. december 20102010 -4513
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 7. december 2010 stillet mig følgende spørgsmål 18vedrørende L 48, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter øn-ske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål nr. 18:

"Ministeren bedes indhente en kommentar fra Justitsministeriets Lovafdelingtil ændringsforslaget fra Dansk Folkeparti, jf. L 48 – bilag 11."

Svar:

I forlængelse af mit foreløbige svar af 8. december 2010, skal jeg hermed afgivemit endelige svar:Ændringsforslaget fra Dansk Folkeparti vedrører § 101, stk. 3, 2. pkt., i detfremsatte lovforslag.Bestemmelsen i det fremsatte lovforslag fastsætter, at veje, som kommuner ef-ter § 90, stk. 1, i lov om offentlige veje, i tidsrummet fra lovforslagets fremsæt-telse til bestemmelserne i § 105, nr. 1 og 4, træder i kraft, har besluttet opret-holdt som private fællesveje eller private veje i forbindelse med, at de nedlæg-ges som offentlige veje, optages som kommuneveje ved de nævnte bestemmel-sers ikrafttræden.Den foreslåede bestemmelse indebærer således, at veje, der i det pågældendetidsrum er blevet nedklassificeret på ny vil blive kommuneveje ved de pågæl-dende bestemmelsers ikrafttræden. De pågældende bestemmelser træder ikraft dagen efter bekendtgørelsen af loven i Lovtidende. De veje, der på ny erblevet kommuneveje, vil herefter i givet fald skulle nedklassificeres i overens-stemmelse med de foreslåede nye regler og procedurer.Det fremgår af bemærkningerne til den foreslåede bestemmelse, at hensigten erat undgå, at kommuner - til skade for de pågældende grundejere - ved at frem-skynde afgørelser om nedklassificering af offentlige veje til private undgår atskulle overholde de nye procedurekrav, der foreslås i § 105.Ændringsforslaget fra Dansk Folkeparti indebærer, at 101, stk. 3, 2. pkt., æn-dres, således at bestemmelsen også vil omfatte veje, som kommuner har beslut-
tet at nedklassificere til private i tidsrummet fra døgnets begyndelse den 5. no-vember 2010 til lovforslagets fremsættelse kl. 10.00, fredag den 5. november2010.Ændringsforslaget er begrundet med, at i hvert fald én enkelt kommune harfremskyndet en nedklassificering og truffet beslutning herom umiddelbart førlovforslagets fremsættelse.Det er Transportministeriets vurdering, at ændringsforslaget fra Dansk Folke-parti ikke rejser retlige problemer. Ændringsforslaget har – ligesom det frem-satte lovforslag – til hensigt at undgå, at kommuner efter at have fået kendskabtil det fremsatte lovforslag – til skade for de pågældende grundejere – ved atfremskynde afgørelser om nedklassificering af offentlige veje til private fælles-veje undgår at skulle overholde de foreslåede procedurer. De samme hensyngør sig gældende over for kommuner, der har fået kendskab til lovforslagetsindhold før fremsættelsen.Ovennævnte har været forelagt Justitsministeriet, der ikke har haft bemærk-ninger til dette.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt