Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48
Offentligt
928371_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. december 20102010 - 4513
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 30. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål11 vedrørende L 48, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Anne Baastrup (SF).

Spørgsmål nr. 11:

"Ministeren bedes oplyse, hvor mange kommunale veje, der er blevet nedklassi-ficeret til private fællesveje, siden kommunalreformen trådte i kraft. Oplysnin-gerne bedes opgjort samlet og for hver kommune."

Svar:

På baggrund af konkrete henvendelser til mig, Transportministeriet og Vejdi-rektoratet har jeg fundet det nødvendigt at udarbejde nye procedurer, nårkommunerne overdrager ansvaret for vejens vedligeholdelse til private grund-ejere.Jeg finder ikke rimeligt, at kommunerne administrerer den gældende lov såle-des, at grundejerne kan komme ud for at overtage en nedslidt vej og dermed ståmed store udgifter til istandsættelse af vejen.De enkelte kommuner er ikke forpligtet til at give Transportministeriet medde-lelse om, at kommunen har nedklassificeret en kommunal vej. Transportmini-steriet er derfor ikke i besiddelse af en samlet opgørelse over nedklassificeredeveje.De foreslåede regler skyldes et ønske om at rette op på en uhensigtsmæssigretstilstand uanset omfanget af kommunernes praksis på området.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt